Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,700.38
-1114.34
Ethereum
$3,045.09
-54.7
Litecoin
$82.58
+1.4
DigitalCash
$29.82
+0.19
Monero
$117.82
-0.19
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.09
-0.02
Dogecoin
$0.15
-0

Ethereum Nedir? Ethereum Yorum

0 401

Ethereum Yorum

Ethereum, kripto para birimidir. İlk olarak 2015 yılında piyasa sunulmuş olmasıyla beraber halka açık işleyiş sistemini benimser. Açık kaynaklı olması, zincirleme modeliyle hesaplama platformu özelliğiyle beraber diğer kripto para birimlerinden ayrılır. Kurucusu Vitalik Buterin’dir. İlk kez ortaya çıktığı tarihten itibaren yoğun bir ilgiyle karşı karşıya olan Ethereum, değer açısından hızla artış gösteren bir kripto para birimi olarak ön plana çıkar. 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde değerini 33 kat yükseltmeyi başarmış olmasıyla, günümüzün en değerli kripto paraları arasına girmiştir. Ethereum’un yazılım dili olarak kullanılan diller; C++, Rust, Go ve Solidity olarak kategorize edilir.

Ethereum Özellikleri

Ethereum kendisine özgün belli başlı temel taşlarını barındırıyor olmasıyla, kripto para piyasasında etkinliği aktif olarak devam eden özelliği taşır. Özellikleri bakımından diğer kripto para birimleriyle ayrılıyor olması nedeniyle fark yaratır.

Yenilikçi: Kripto paralar içerisindeki en yenilikçi protokole sahip olan para birimi olarak değerlendirilebilir. Ethereum, kullanıcılarına yönelik olarak hazırladığı özgün protokol sayesinde işlemleri çok daha kolay şekilde gerçekleştirilebilmede etkili olur.

Akıllı Sözleşme: İnsanlar tarafından komut dosyası hazırlanabilmesi özelliğini taşıyan programlama diline sahip bir kripto para olmasıyla Ethereum’da akıllı sözleşme olanağını bulunur. Komut dosyaları olarak tanımlanan özellikte olmasıyla akıllı sözleşmeler ağ geneline dağıtılarak, talep oluşması durumunda Ethereum halkasına katılır.

Düşük Maliyet Yükü: Üretimi için yüksek maliyetlerin harcanması gerekliliğini tamamen ortadan kaldıran bir işleyişe sahip olması nedeniyle düşük maliyet yükü avantajını belirgin seviyede ön plana çıkarır.

Finansal Teknoloji: Ethereum’u doğrudan cüzdana gönderebilmek mümkün olduğundan dolayı teknolojinin finansal anlamda etkin şekilde kullanılabilmesi olanağını beraberinde getiriyor olması en önemli özelliklerindendir.

Kolay Ethereum Mining Yapılabilir Olması: Mining sistemi için çok yüksek düzeyde bir donanım gerektirmiyor olmaması sebebiyle kolaylıkla herkes tarafından kazım işleminin gerçekleştirilebilmesine olanak sağlar.

ethereum

Ethereum ve Bitcoin Arasındaki Farklar

Ethereum temel çalışma mantığı olarak Bitcoin ile aynı olsa da, ayrıldıkları noktalar bulunur. Teknolojik temelinin haricinde aralarında oluşan farklar iki kripto para birimini de özel kılan unsurlardır.

Blok Bekleme Süreleri

Bitcoin’de blok başına bekleme süresi olarak 10 dakika belirlenmiştir. Ethereum’da ise belirlenen süre 15 saniyedir.

Madencilik Sistemi – Mining

Bitcoin’de madencilik sistemi işlemci gücüyle alakalı olduğundan dolayı yüksek işlemci gücüne sahip olan madenciler daha yüksek kazanç elde ederler. Ethereum ise ekran kartıyla kazım Beylikdüzü escort sibez.com yapabilmeye ASIC sistemiyle izin vererek üreticilerin dengeli şekilde işlemlerini gerçekleştirebilmesine olanak tanır.

Programlanabilirlik

Bitcoin ve Ethereum arasındaki temel fark, Ethereum kripto para biriminin programlanabilir özelliğe sahip olması durumudur. Bitcoin yazılımsal açıdan değişikliğe uğraması durumunda yavaşlar, Ethereum’da böyle bir olay söz konusu olmaz.

Ethereum Nereden Alınır Satılır?

Dünyanın önde gelen kripto para borsaları olmak üzere pek çok farklı kripto para borsasında işlem görüyor Türkiye’de ise Btcfinans kripto para borsasında olmasıyla Ethereum alış satışının kolaylıkla gerçekleştirilebilmesi olanağı bulunur.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : Facebook, Telegram, Twitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.