Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,830.79
-3828.58
Ethereum
$3,361.48
-270.63
Litecoin
$80.42
-5.89
DigitalCash
$33.04
-4.36
Monero
$138.54
-0.45
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$29.28
-2.51
Dogecoin
$0.13
-0.02

Binance CEO’su CZ, Müşteri Fonlarını Nasıl Koruduklarını Açıkladı

0 779

Bazı kripto para fenomenleri ve isimleri Binance’in “Rezerv Kanıtı” sisteminin işe yaramaz olduğunu iddia ettikten sonra Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, kanıt sisteminin önemini vurgulayan açıklamalar yaptı.

Binance CEO’su Cumartesi günkü bir blog gönderisinde, Binance fonlarının tam şeffaflık ve müşteri kripto varlıklarının güvenliğini sağlamak için nasıl yönetildiğini açıkladı.

Binance CEO’su “CZ”, cüzdanlardaki şeffaflığı vurguladı

Binance CEO’su “CZ”, 26 Kasım tarihli bir blog gönderisinde, topluluğun Binance’in fonları ve cüzdanları nasıl yönettiğine ilişkin sorularını yanıtladı. Deneyimli isim, Binance’in tam yasal ve düzenleyici uyumluluğa bağlı olduğunu ve müşteri fonlarını kendi hesaplarında kullanmadığını vurguluyor.

Binance, müşterilerin kripto varlıklarını farklı hesaplarda tuttuğunu açıkladı. Bu, Binance’in kripto varlıklarını tutmak için kullandığı hesaplardan oldukça farklıdır. Ayrıca kripto borsası, kullanıcı varlıklarını Binance kripto varlıklarıyla güvence altına almak için aynı cüzdan altyapısını kullanmakta. Kullanıcı mevduatları, mevduat cüzdanlarına taşınır ve Binance, bu paraları işlem miktarına göre periyodik olarak sıcak veya soğuk bir cüzdana taşır. Bu, işlem sayısını azaltmaya ve gaz maliyetlerini düşük tutmaya yardımcı olur ve sonuçta işlem maliyetlerini sektördeki en düşük seviyeler arasında tutarak bu tasarrufları müşterilere aktarır. Binance, para yatırma ve çekme işlemlerini işlemek için sıcak cüzdan dengesini korumakta. Ancak, büyük para yatırma ve çekme işlemleri soğuk cüzdanlar tarafından gerçekleştirilir. Ek olarak, her müşterinin benzersiz bir tanımlayıcısı (UID) ve müşterilerin kripto varlıklarını Binance varlıklarından ayırt etmesine yardımcı olan ilişkili kimlik bilgileri bulunuyor.

Ayrıca Binance, MiCA düzenlemesine uymak için zincir üstü kripto varlıklarıyla ayrılmış müşteri cüzdanları üzerinde çalışmaya başladı. Ek olarak, müşteri varlıklarını güvence altına almak için kendi cüzdan altyapısını kullandıklarını vurgulamakta:

“Bağımsız bir ekosistem oluşturmak, Binance müşterilerini Celsius, Voyager ve şimdi de FTX gibi diğer sektör oyuncularının patlamalarında gördüğümüz bulaşma risklerine maruz kalmaktan koruyor.”

Peki, Merkle Tree Rezerv Kanıtı, mülkiyeti kanıtlamanın en iyi yolu mu? Kraken CEO’su Jesse Powell, Binance’in rezerv kanıtının “işe yaramaz” olduğunu çünkü borsaların taahhütleri doğrulama olmaksızın kaydettiğini söyledi. Binance CEO’su ise, Merkle Tree tabanlı Rezerv Kanıtı’nın kripto varlıkları doğrulamanın en iyi yolu olduğuna inanıyor. Jesse Powell’ın iddialarına, Binance’in rezervlerinin kanıtlanmasında üçüncü taraf denetçilerin yer alacağını açıklayarak yanıt verdi:

“Kamu önünde defalarca söyledim, darboğaz denetçilerin birkaç hafta beklemesiydi. Adım adım ilerliyoruz.”
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.