Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
-1157.83
Ethereum
-37.73
Litecoin
+1.49
DigitalCash
+0.23
Monero
+2.77
Nxt
0
Ethereum Classic
+0.47
Dogecoin
0

Christine Lagarde’den çarpıcı bitcoin yorumu

0 5.585

Christine Lagarde’den çarpıcı bitcoin yorumu.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı  Christine Lagarde, Bitcoin için “oldukça spekülatif’ bir varlık diyerek düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Bitcoin Yasal Zemine Kavuşturulmalı

Lagarde, Bitcoin ve kripto düzenlemelerinin küresel düzeyde uygulanması ve üzerinde anlaşmaya varılması gerektiğini söyledi.Çarşamba günü Reuters Next konferansında konuşan Lagarde, Bitcoin’in “bazı komik işler ile tamamen kınanacak kara para aklama faaliyetleri” gerçekleştirdiğini söyledi.

Lagarde küresel düzeyde “düzenlemeler olmalı. Bu düzenlemelerin uygulanması ve üzerinde anlaşmaya varılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.Lagarde ayrıca “Bir kaçış varsa, o kaçış kullanılacaktır. Bu yüzden, ister G-7 tarafından başlatılmış, ister G-20’ye taşınmış ve daha sonra genişletilmiş olsun, küresel işbirliği ve çok taraflı eylemin kesinlikle gerekli olduğunu düşünüyorum. FATF [Mali Eylem Görev Gücü] açıkça bu açıdan genişleyen bir organizasyondur” diyor.

CBDC’ler

Lagarde ayrıca konferansta merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) hakkında da konuştu. ECB’nin daha dün kamuoyuyla dijital euro hakkında bir istişareyi tamamladığını ve sorduğu sorulara “en yüksek düzeyde yanıtlar” aldığını söyledi.

Lagarde, “En az 8000 kişi gerçekten oturum açtı ve bu ankette yer alan dijital bir euro ile ilgili birçok soruya yanıt verdiler. Bu yüzden yolumuza devam ediyoruz. Çok dikkatli olmamız gereken bir konu bu. Bu nedenle Avrupalıların taleplerine cevap veren bir sisteme sahip olmamız gereken bir alan olduğu için acele etmiyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Lagarde, dijital euronun ne zaman piyasaya sürüleceğine dair bir takvim vermedi. Ancak “güvenli bir şeye sahip olduğumuzdan emin olmak için bu konunun çok fazla zaman alacağını” söyledi.

“BUNU SÖYLEMEK GERÇEKTEN ZOR. ÇÜNKÜ FİNTECH DÜNYASINDAKİ İŞLER SÜPER HIZLI İLERLİYOR. BU YÜZDEN GERÇEKTEN UYANIK OLMAMIZ GEREKİYOR. AYNI ZAMANDA GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE İLERLEMEMİZ GEREKİYOR. BEŞ YILDAN FAZLA SÜRMEZ. BU SÜREÇTEN DİJİTAL PARA BİRİMİ ALANININ KAZANACAĞINI UMUYORUZ.”

Başkan ayrıca, dijital euronun banknotları ortadan kaldırmayacağını da yineledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.