Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,934.48
+1045.93
Ethereum
$3,591.11
+25.95
Litecoin
$94.91
+0.63
DigitalCash
$38.37
+0.76
Monero
$135.84
-2.38
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.41
+0.83
Dogecoin
$0.22
+0.03

Ethereum’da Proof-of-Stake Geçişi İçin Tarih Belli Oldu

0 537

Proof-of-Stake (POS) konsensüs mekanizmasına destek veren Ethereum 2.0 sıfır fazı, 3 Ocak 2020’de başlatılacak.

Trustnodes, bu konuda ETH 2.0 araştırmacısı Justin Drake’in açıklamasına atıfta bulundu. Drake’e göre, bu tarih tesadüfen seçilmedi. Tam olarak 11 yıl önce ilk Bitcoin bloğu o gün piyasaya sürülmüştü. 7 ay sonra Proof-of-Stake geçişi yapılacak.

Geliştiriciler, 30 Haziran’a kadar ETH 2.0 sıfır fazının özelliklerini onaylama niyetindeydi. Ağı başlatmadan önce doğrulayıcıların, fonları için kredi alabilecekleri bir mevduat sözleşmesi oluşturmaları gerekiyor. Sözleşmenin lansman töreninin 8–10 Ekim tarihlerinde Japonya’da yapılacak Devcon Konferansı’nda düzenleneceği belirtiliyor. Ayrıca, sahte adreslerin mevduat için yayılmasını engelleyeceği tahmin ediliyor.

Muhabbit’in kurucusu Squanch, Ethereum POS’a geçiş sırasında olabilecek senaryoları paylaştı.

Buterin: Prensiplerimizi Takip Edeceğiz

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, ETH 2.0’a başlarken, orijinal ağı oluştururken izlenen aynı prensipleri takip etme niyetinde olduklarını açıkladı. Yani ETH, test ağına dayalı böcekleri yakalamakla ilgili özenli çalışmalar yürütmek istiyor.

Şu anda, her biri kendi blok zincirine dayanan en az üç ETH 2.0 test ağı bulunuyor. Testin bir sonraki aşaması, birkaç müşterinin desteğiyle tek bir ağdan oluşacak. Açılışı birkaç hafta içinde gerçekleşebilir.

Tam özellikli bir ağın veya ETH 2.0’ın ikinci aşamasının lansmanı muhtemelen iki yıl boyunca devam edecek. Geliştiriciler, protokolün ilk sürümüyle ne yapılması gerektiğini tartışmaya devam ediyor. Başlangıçta, ayrı bir parçada örgütleneceği varsayılmıştı; ancak Drake, böyle bir kararın kalkınma ve yönetim bağlamında önemli bir çaba gerektireceğini savunuyor. Alternatif bir senaryo olarak iki protokolün uyumluluğunu sağlamak için bir araç oluşturma olasılığı da göz önünde bulunduruluyor.

Buterin, mayıs ayında Ethereum 2.0’da, Bitcoin ve Ethereum 1.0 da dahil olmak üzere diğer blokajlarda geçerli olan kuralların kopyalanmasına izin verecek yeni bir sözleşme türü oluşturma girişimi yapmıştı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.