Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,830.79
-3828.58
Ethereum
$3,361.48
-270.63
Litecoin
$80.42
-5.89
DigitalCash
$33.04
-4.36
Monero
$138.54
-0.45
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$29.28
-2.51
Dogecoin
$0.13
-0.02

Putin, Uluslararası Ödemelerde Dijital Para Kullanmayı Önerdi

0 712

Son dönemlerde yaşanan olayların ardından ülkesi birçok uluslararası ödeme sisteminden çıkartılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uluslararası ödemelerde dijital para kullanmayı önerdi.

Bir süredir dijital paraların önemi hakkında olumlu konuşmalar yapan Putin, bu sefer de katıldığı bir konferansta bu konu hakkında konuştu. Uluslararası arenada şu anda kullanılan yöntemin ne kadar pahalı ve tekel olduğundan bahseden Putin, bunun dijital paralar ile aşılabileceği fikrinde. Ülkesi için de uluslararası ödemeleri rahatlatmak isteyen devlet başkanının bu önerisi ülkede onay aldı.

Rusya’da dijital para atılımları!

Ukrayna ile yaşanan gerilimin ardından birçok Rus bankası uluslararası ödeme sistemlerinden çıkartılmıştı. Bunun ardından da ülkede dijital para atılımları hız kazandı. Şu anda Rus Merkez Bankası’nın kendi CBDC projesi üzerinde çalıştığı biliniyor. Buna ek olarak da Bitcoin ve kripto paralar üzerine daha ılımlı bir tablo çizilmekte. Savaş öncesi yapılan kısıtlamalara zıt bir tavır takınılması kripto para yatırımcılarını sevindirmiş görünüyor. Artık daha rahat bir uluslararası ödeme sistemi için de bunun önemine vurgu yapılmakta.

Bir konferansta konuşan Putin, tekel şekilde işleyen sistemin aksine dağıtık defter teknolojisinden yararlanmak istiyor. Bunun daha pratik ve güvenli olacağını vurgulayan devlet başkanının konu hakkındaki sözleriyse şu şekilde:

Dijital para ve dağıtık defter teknolojisiyle uluslararası ödemeler için yeni bir sistem kurabiliriz. Çok daha uygun olmasının yanında hem aracı kurumlar ile banklardan bağımsız hem de güvenli olur.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.