Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$65,344.01
-2583.7
Ethereum
$3,391.43
-206.32
Litecoin
$82.55
-2.65
DigitalCash
$33.25
-3.62
Monero
$136.32
-3.05
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$29.71
-1.77
Dogecoin
$0.13
-0.02

Çöküş Yaşayan BlockFi Müşteri Fonlarını İade Edecek mi?

0 748

Son haberlerde federal bir yargıçla konuşan bir avukata göre, Sam Bankman-Fried’in çöken kripto imparatorluğunun şu anda iflas etmiş kripto kredi kuruluşu BlockFi Inc.’e 680 milyon dolar borcu bulunmakta. Salı günü, kripto şirketi New Jersey, Trenton’daki iflas mahkemesine ilk kez çıktı ve yeniden düzenleyerek veya potansiyel bir alıcı bularak alacaklılara ödeme yapmak için bir strateji geliştirmeye çalışırken faaliyetine devam etmek için olağan izin istedi. Kullanıcılarsa şimdi fonlara ne olacağını merak ediyor.

BlockFi’nin çabaları

Şirket, müşterilerine fonları iade etme çabası içinde büyük olasılıkla diğer kripto para şirketlerine borçlu olunan fonları tahsil etmeye çalışacak; en ünlüsü Sam Bankman-Fried’in iflas etmiş işletme firması Alameda Research’tür. Borç verenin avukatı, duruşmada Alameda’nın BlockFi’den alınan birkaç teminatlı krediyi temerrüde düşürdüğünü ifade etti.

Ayrıca BlockFi’nin FTX’e yaklaşık 275 milyon dolar borcu bulunuyor. Bu borç, birçok şirketin iflas başvurusunda bulunduğu kripto piyasası çöküşü sırasında BlockFi’nin azalan mali durumunu desteklemek için tasarlanmış bir kredi düzenlemesi nedeniyle oluştu.

Şirketin avukatı Joshua Sussberg’e göre şirket, bireysel dijital cüzdanlarda depolanan parayı müşterilere iade etmek için yakında davaya başkanlık eden ABD İflas Yargıcı Michael Kaplan’dan izin istenecek.

BlockFi’nin çöküşü

BlockFi, bu ayın başlarında Wilmington, Delaware’de bir mahkemede koruma talebinde bulunan Bankman-Fried’in başarısızlığını gerekçe göstererek Pazartesi günü iflas başvurusunda bulundu. BlockFi, iflas işlemlerinin bir parçası olarak, ödenmemiş borçlar için teminat olarak kullanıldığını iddia ettiği varlıkları geri almak için Emergent Fidelity Technologies’e dava açacak. 32 eyalette lisansı bulunan BlockFi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından yürütülen soruşturmanın ardından durdurulan projeleri canlandırmak için ABD’li düzenleyicilerle birlikte çalışmakta.

Bir yargıç, BlockFi’ye iflas başvurusunda bulunduktan sonra bile maaşları ve diğer gerekli masrafları karşılamaya devam etme izni verdi. Mahkeme ayrıca BlockFi’nin anonim kalması gereken müşterilere sahip olduğunu söyledi ve şirketin büyük borç verenlerinden bazılarının kimliklerini gizlemesine izin verdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.