Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,245.01
+550.14
Ethereum
$3,562.26
+47.89
Litecoin
$94.18
-1.61
DigitalCash
$38.84
+0.84
Monero
$136.71
-0.99
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.28
+0.16
Dogecoin
$0.21
+0.02

ICP Nedir? Internet Computer Nedir?

0 608

Internet Computer nedir? ICP ne anlama geliyor?

Standard internet sistemimize, bir arka bahçe yazılımı getirerek küresel çapta işleyen bir sisteme dönüştürmeyi hedef edinen blockchain yapısına Internet Computer, bu blockchain tokenine da ICP denilmektedir. İnternet hızı ile çalışabilen ve kapasitesi sınırsız olan ilk blockchainInternet Computer, akıllı sözleşme verilerini ölçeklendirme, hesaplama ve varolan hızda çalışmaya olanak sağlar. Bu sayede verileri çok etkili bir şekilde işleme yeteneğine sahip olarak saklar ve geliştiricilere de bu güçlü yazılımı kullanım olanağını sağlar.

Internet Computer, tüm bunların yanı sıra Ethereum ile uyumlu olarak çalışmayı ve sistem geliştirerek Ethereum akıllı sözleşmeleriyle merkeziyetsiz bir bulut olmayı hedefler. Internet Computer ağını kullanan geliştiriciler, kodlarıyla normal internet üzerinde çalışabilir, herhangi bir sunucu bilgisayara ihtiyaç duymadan, ticari herhangi bir bulut hizmetine bağlı kalmadan web sitesi, kurumsal bilgi işlem sistemleri gibi internet hizmetleri sunabilirler.

ICP Kim Tarafından Geliştirildi?

DFINITY Vakfı tarafından geliştirilen bir proje olarak Internet Computer hayatımıza dahil olmuştur. İsviçre merkezli olan DFINITY Vakfı, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak dünyanın en ünlü şehirlerindeki araştırma merkezlerini denetlemektedir.

Temel amacı Internet Computer projesini inşa etmeyi sürdürmek olan Vakfın misyonu da şu şekildedir:

“Vakfımızın Misyonu, Internet Computer’ın inşaasını tamamlamak ve bu sayede süper güç modeliyle çalışacak güvenli yazılıma ev sahipliği yapacak bir süper bilgisayar olarak tekrardan şekillendirmek. Internet Computer, yeni bir teknoloji olarak ölçeklenebilen, hızlı ve dünya genelinde milyarlarca kişiye kadar kullanıcı barındırabilecek ve en önemlisi Büyük teknoloji firmalarının interneti tekelleştirmesini önlemeyi amaçlayan yeni bir yazılımı destekler.

ICP Ne İşe Yarar? Internet Computer Ne İşe Yarar?

Günümü kurumsal Bilgi Teknoloji şirketleri, internet hizmeti oluşturmak isteyen girişimciler için bunu sadece Google, Facebook, Amazon ve Microsoft gibi dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden alınan bulut hizmetleriyle gerçekleştirebiliyorlar. Bu hizmet hem güvenlik açığının doğmasına hem de bu güvenlik açığını önleyebilmek için çok çaba sarfetmeyi gerektiriyor.

Merkez bir firmaya bağlı olan bu sistem, kullanıcı veri gizliliğinin sıkıntıya girmesine ve herhangi bir alternatif olmamasından ötürü de ilgili bu şirketlerin tekelleşmesine yol açmış oluyor.

Merkezi olmayan bir protokolle desteklenen Internet Computer ise, tüm bu sorunları ortadan kaldırmak ve bunlara bir çözüm bulmak için tasarlandı. Durdurulamaz bir ortamda siber saldırıya da uğraması neredeyse imkansız bir ortamda iş yapan Internet Computer, güvenlik duvarına da ihtiyaç duymadan yedekleme sistemlerini de göz ardı eden hizmet sunmayı olanaklı kılıyor.

ICP Nasıl Satın Alınabilir?

ICP bir çok kripto para borsası tarafından alınabilir. Binance, Coinbase Pro, Huobi, Gate.io, Coinlist ve OKEx bunlardan en bilinenleri.

Bir Blockchain Cüzdanı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Her Şey

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.