Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,830.79
-3828.58
Ethereum
$3,361.48
-270.63
Litecoin
$80.42
-5.89
DigitalCash
$33.04
-4.36
Monero
$138.54
-0.45
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$29.28
-2.51
Dogecoin
$0.13
-0.02

Binance Nedir? Nasıl Kayıt Olunur?

0 403

Binance 2017’de hizmet vermeye başlamış global kripto para borsasıdır. Türkiye’de ve Dünya’da en çok kullanılan yabancı kripto para borsasıdır. Sitedeki tüm fonksiyonları kullanabileceğiniz mobil ve masaüstü uygulamaları mevcuttur. Referans sistemi ve düşük komisyon oranı sayesinde bugün Dünyada en çok kullanılan ve en çok hacim çeviren kripto para borsalarının başında gelmektedir.

Binance Kayıt Aşaması

Binance’ye kayıt olmak için Buraya tıklayarak Binance borsasına gidiyoruz. Açılan sayfada  üst kısımda bulunan menüden ”Kayıt Ol” butonuna tıklıyoruz.

binance nasıl kayıt olunurBizi bir kayıt bölümü karşılıyor burada bizden bir e-posta adresi yazmamızı ve bir şifre oluşturmamızı istiyor, e-posta adresinizi yazdıktan ve şifrenizi oluşturduktan sonra “Binance’ye katılıyorum”  butonunu işaretleyip kayıt ol butonuna basıyoruz. Vermiş olduğumuz e-posta adresine gelen maile tıklayarak Binance hesabımızı aktif ediyoruz. Binance’ye giriş yaptıktan sonra hesabınızı güvene almak için 2FA’yı aktif etmenizi öneririz. 2FA nedir bilmiyorsanız Buraya tıklayarak 2FA’yı anlattığımız makaleye gidebilirsiniz.

Kripto Para Yatırma ve Çekme işlemleri

Binance borsasına kripto para yatırma ve çekme işlemleri için Binance borsasına giriş yapıp sağ üst bölümde bulunan “fonlar” kısmından altta açılan “bakiyeler” sekmesine tıklayarak bakiyelerimizin olduğu bölüme gidelim. Burada hem mevcut bakiyelerinizi görebilir hemde istediğiniz kripto parayı yatırabilir yada çekebilirsiniz. Not: Kripto paralar da çekmek yada yatırmak istediğiniz tutar 1 yada 1’in katları şeklinde olmasına gerek yoktur. Kripto paralarda 0.1 adet gibi istediğiniz miktarda kripto para yatırma yada çekme işlemi yapabilirsiniz.

binance bakiyeler kısmı
Kripto para yatırmak için açılan sayfada “Bakiyeler” yazısının altında ki arama kutucuğuna yatırmak yada çekmek istediğiniz kripto parayı yazıp “Yükle” butonuna basın. Açılan sayfada size seçtiğiniz kripto para ait cüzdanınız verilecektir. Seçtiğiniz kripto paraya ait cüzdan kırmızı kutu ile işaretlenmiş olan harf ve rakam kombinasyonudur.  Bu cüzdana göndereceğiniz kripto paralar kısa süre içerisinde bakiyeleriniz içerisinde görünecek ve bu kripto para ile diğer kripto paraları takas edebilirsiniz.

 

binance bakiye çekmeKripto para çekme işlemi için yine aynı şekilde bakiyeler kısmına girip arama kutucuğuna çekmek istediğiniz kripto parayı yazıp “para çekme” butonuna basın. Açılan pencerede sizi 2 boş kutucuk karşılayacaktır. ilk alanda sizden çekmek istediğiniz kripto parayı göndermek istediğiniz cüzdanı istemektedir. ikinci alanda ise çekmek istediğiniz kripto para miktarını belirtmenizi istemektedir. Boş alanları doldurduktan sonra gönder’ e bastığımız da bizden aktif ettiğimiz 2FA var ise 2FA ile doğrulama yapmamızı isteyecektir. 2FA ile doğrulama yaptıktan sonra e-posta adresinize gönderilen mail ile gönderimi tekrar onaylamanız istenmektedir. e-posta ile de onayladığınız gönderimler 5 dakika gibi kısa bir sürede işleme koyulur ve gönderim gerçekleşir.

Binance İşlem Ücretleri

Binance’nin dünyadaki en büyük kripto para borsalarından biri olmasına en çok katkı saylayan etkenlerden biri de Binance’nin düşük işlem ücretleri ve düşük kripto para çekme ücretiydi. Binance Kripto para yatırma işlemlerinden hiçbir komisyon almamaktadır. Kripto para çekme işlemlerin de ise birçok rakibinden daha düşük işlem ücreti ile çalışmaktadır. Binance Kripto para ticaret işlemlerinde piyasa yapıcı ve piyasa alıcıdan 0.1000% işlem ücreti kesmektedir. Fakat elinizde Binance borsasına ait Binance Coin (BNB) var ise işlem ücretlerinizi siz isterseniz BNB ile 0.0750% olarak indirimli de ödeyebilirsiniz. Aylık ticaret hacminiz arttıkça Binance’nin işlem ücretlerinden daha fazla yararlanabilirsiniz. Binance Güncel işlem ücretlerini buraya tıklayarak kontrol edebilirsiniz.

Alış ve Satış İşlemleri

Binance borsasında alış ve satış yapmak için 2 farklı bölümü vardır. Biri basit ve sade olan “Temel” bölümü. ikincisi ise grafiklerin daha büyük olduğu “Gelişmiş” bölümüdür. Bu kısımlara giriş yaptıktan sonra sol üst kısımda “Borsa” sekmesinin altından göz atabilirsiniz. Biz sizler için bugün “Temel” bölümünü inceleyip anlatacağız. Temel bölümüne tıkladığımız da bizi böyle bir ekran karşılıyor biraz karışık görünse de korkmanıza gerek yok basit bir şekilde size hızlıca bölüm bölüm inceleyeceğiz.

binance temel bölümü

  • B1 borsa da ticarete açık olan kripto paralardan istediğinize tıklayıp alım yada satım yapabilirsiniz.
  • B2 Ticaret için seçilen kripto paranın borsa’da ki gerçekleşen son işlemlerini görebilirsiniz.
  • B3 ve B4 kısımları alış ve satış emri girilen bölümdür. Bu kısımda “Limit” bölümünden almak yada satmak istediğiniz fiyatı ve miktarı belirleyip alış ve satış emri girebilirsiniz.
  • B5 Seçtiğiniz kripto paraya çiftine ait fiyat zaman grafiğidir.
  • B6 ve B7 gerçekleşmemiş bekleyen emirlerin göründüğü bölümdür. Kırmızı kısımda bekleyen satış emirleri, Yeşil kısımda bekleye alış emirleri görünür.
  • B8 Seçtiğiniz kripto paraya ait fiyat ve hacim bilgilerinin göründüğü kısımdır.
  • B9 Hangi kripto para ile işlem yapmak istediğinizi seçtiğiniz bölümdür. Bu kısımda BTC, ETH,BNB, USDT marketleri mevcuttur.

Neden Binance’yi tercih etmeliyiz?

Binance günümüzde en çok kullanıcıya sahip ve en çok hacim çeviren borsalar arasında yer almaktadır. Binance’nin bu kadar çok kullanıcıya sahip olması ve bu kadar hacim çevirmesinde etkili birçok etken var. Binance’yi açık ara başta yapan faktörleri inceliyoruz.

  • Basit ve sade arayüzü
  • Hızlı ve basit şekilde kayıt oluşturmaya sahip kayıt bölümü
  • Hızlı destek ekibi
  • Mobil ve masaüstü uygulamaları
  • 100’den fazla kripto para çeşitliliği
  • BTC, ETH, BNB, USDT Marketi
  • Düşük komisyon oranları
  • Birçok Fork’u desteklemesi
  • KYC doğrulaması gerekmeden günlük 2 btc ye kadar işlem hacmi sunması
  • Hızlı ve basit KYC doğrulama yapılabilmesi
  • Aynı anda 1 milyondan fazla işlemi gerçekleştirebilmeyi vaat etmesi
  • Güvenliliği ve şeffaflığı
  • Türkçe’de dahil olmak üzere 14 Farklı dil seçeneği
  • Trade botları vb. uygulamalar için Api sistemi
  • Referans sistemine sahip olması

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.