Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
-3738.09
Ethereum
-273.66
Litecoin
-5.35
DigitalCash
-4.07
Monero
-4.48
Nxt
-0
Ethereum Classic
-3.05
Dogecoin
-0.02

Elon Musk’ın FTX Açıklamalarıyla Dogecoin Artışa Geçti

0 742

Kripto para dünyasındaki isimlerden, eski CEO Sam Bankman-Fried’in krizdeki rolü hakkında sorular gündeme gelirken, kripto para borsası FTX’in çöküşüyle ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, Bankman-Fried’e yönelik daha önceki eleştirisini yineledi ve bu kez, güç durumdaki kurucunun medyada yer almasını sorguladı. Bu, Wall Street Journal’ın Twitter CEO’su tarafından pek iyi karşılanmayan “Sam Bankman-Fried’s Plans to Save the Burning World” başlıklı bir makale yayınlamasından sonra geldi. Tüm bu haberler de Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) fiyatlarının artmasına neden oldu.

Saylor’ın SBF’nin suç iddialarına ilişkin yorumları

Aynı şekilde, eski MicroStrategy CEO’su Michael Saylor da Musk’ın Sam Bankman-Fried’i bir suçlu olarak etiketlemesine neden olarak görülen yazısına yanıt verdi. Saylor’a göre, FTX’in eski CEO’su, sahte “menkul kıymetler dolandırıcılığı yoluyla milyarlarca token” dediği şeyle piyasanın çökmesine neden oldu.

Saylor, “Sam, menkul kıymetler dolandırıcılığı yoluyla milyarlarca token çaldı, muhasebe dolandırıcılığı yoluyla bunları milyarlarca dolara şişirdi, banka dolandırıcılığı yoluyla müşterilerden milyarlarca doları gasp etti, müesseseyi kirli parayla yozlaştırdı, ardından panik, piyasayı çökertmek için Bitcoin çalan milyarları sattı” dedi. Saylor ayrıca, Bankman-Fried’in başlangıçta dünyayı kurtarmaya değil, “dünyayı çalmaya” çalıştığını da sözlerine ekledi.

SBF’e yönelik baskılar devam ediyor

FTX’in çöküşünden sonra birkaç kuruluş, Bankman-Fried’in müşteri fonlarını zimmete geçirdiği iddiasıyla yargılanmasını istedi. Örneğin, kişisel finans kitabı “Rich Dad Poor Dad”ın yazarı Robert Kiyosaki, endüstrinin Warren Buffett’ı yerine Bankman-Fried’i “kriptonun Bernie Madoff’u” olarak adlandırmış durumda.

Aynı zamanda, FTX, Bankman-Fried ve borsaların eski destekçileri 11 milyar dolarlık bir toplu davayla karşı karşıya. Dava, FTX’in onları dolandırmak için sıradan yatırımcılardan yararlandığını iddia etmekte. Buna ek, müşteriler potansiyel bir tazminat planı beklerken FTX hali hazırda iflas başvurusunda bulunmuş durumda.

Elon Musk ile özdeşleşmiş bir meme token olan DOGE fiyatı son saatlerde %10 değer kazandı. Bununla birlikte de DOGE fiyatı gün içerisinde 0.09099 dolara ulaştıktan sonra 0.0886 dolardan işlem görmeye devam etmekte.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.