Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,245.01
+550.14
Ethereum
$3,562.26
+47.89
Litecoin
$94.18
-1.61
DigitalCash
$38.84
+0.84
Monero
$136.71
-0.99
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.28
+0.16
Dogecoin
$0.21
+0.02

Microsoft, Ethereum Akıllı Sözleşme Doğrulama Aracı VeriSol’u Duyurdu

0 513

Microsoft, Solidity programlama dili için açık kaynaklı resmi Ethereum akıllı sözleşme doğrulama şeması geliştirdiğini duyurdu.

Microsoft blogunda yapılan açıklamaya göre, araca, “VeriSol – Sağlamlık Doğrulayıcı” adı veriliyor. Araç, Ethereum akıllı sözleşmelerini doğrulayan ve analiz eden yeni bir araç olacak. VeriSol, geliştiricilerin, matematiksel mantık makineleriyle test edilebilecek bir ara dil kullanarak sözleşmeleri için spesifikasyonlar yazmasını sağlayacak.

Microsoft blogunda, “VeriSol ekibi, doğrulayıcıyı, Azure ve Azure Blockchain Hizmeti ile ilgili Ethereum’daki konsorsiyum üyelerini yöneten akıllı sözleşmelerin özelliklerini resmileştirmek ve kontrol etmek için çalışıyor.” ifadelerine yer verildi.

VeriSol şu anda bir prototip; ancak ekip, akıllı sözleşmelerin çoğunun kurumsal uygulamaları kapsamasını da hedefliyor. Program, Microsoft’un Azure Blockchain ve Araştırma ekipleri arasındaki ortaklığın bir ürünü.

Resmi Ethereum Akıllı Sözleşme Doğrulama Güvenliği Sağlayacak

Güvenlik, kripto para birimi hırsızlığı ve takas hackleri gibi sebeplerle akıllı sözleşmeler için sorun haline geldi. Resmi doğrulama, geliştiricilere kritik akıllı sözleşme bileşenlerinin güvenliğini kontrol etmek için bir protokol veriyor.

Bu süreç genellikle uzman geliştiriciler ve yürütücüler için uzun süre gerektiriyor. Bu yüzden sadece bir ürünün en önemli kısımlarına ayrıldı. Akıllı sözleşmeler, üzerinde resmi doğrulama yapılmasını kolaylaştıran bazı özelliklere sahip.

Microsoft Baş Araştırmacısı Shuvendu Lahiri, “Akıllı sözleşmelerin mütevazı kod boyutu ve sıralı yürütme semantiği, onları ölçeklendirilebilir doğrulamaya uygun hale getiriyor. Bu açık çalışma ortamı, akıllı sözleşmenin çalıştığı ortamı elle modelleme ihtiyacını büyük ölçüde azaltıyor.” ifadelerini kullandı.

VeriSol, Microsoft’un Azure Blockchain Geliştirme Seti ve Workbench’i tamamlayacak ve anahtar yönetim ve kimlik gibi ortak Azure hizmetleri için geliştirme şablonları ve entegrasyonları sunacak. VeriSol gibi resmi doğrulama araçları, geliştiricilerin işlerini kontrol etmelerini ve böcek yakalamalarını kolaylaştırıyor.

Bu, geliştiricilere üretim için daha etkili bir yol sağlıyor. Sağlamlık, Ethereum’daki akıllı sözleşmelerin programlanmasında en popüler dil. Bu nedenle otomatikleştirilmiş bir resmi doğrulama aracı, geliştiricilerin dApp’larının güvenliğini artırmasını kolaylaştırmalıdır.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.