Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,454.16
+202.74
Ethereum
$3,266.31
+83.71
Litecoin
$87.10
+2.54
DigitalCash
$31.89
+0.53
Monero
$120.34
-1.41
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.02
+0.03
Dogecoin
$0.16
0

Microsoft, Yeni Azure Blockchain Geliştirme Kitini Piyasaya Sürdü

0 311

Microsoft, Ethereum blockchain için yeni Azure Blockchain Geliştirme Kitini piyasaya sürdü.

Microsoft Azure blogu Build Azure’dan yapılan duyuruya göre, yeni teklif, Microsoft’un kaynak kodu düzenleyicisi Visual Studio Code’un bir uzantısı olacak. Microsoft’un yeni yayınlanan blok zinciri (BaaS) platformu Azure Blockchain Hizmetinin uygulama geliştiricilere yardımcı olmak üzere tasarlandığı bildirildi.

Yeni uzantının kamu Ethereum ağında uygulamalar oluşturmak için kullanılabileceği belirtiliyor. Ayrıca, geliştiricilerin Solidity ve Truffle gibi açık kaynaklı blok zinciri araçlarını kullanmalarına izin verildiği bildiriliyor.

Topluluk tarafından yayınlanan Solidity ve Visual Studio Code için diğer blockchain araçları zaten mevcut. Blog yazısı bunun Microsoft tarafından resmi olarak yayımlanan geliştirme araçlarının ilk resmi seti olduğunu belirtti.

Blog yazısında, “Bu, Microsoft’un Enterprise’ta veya hatta kamuya açık blok zinciri ağlarında Blockchain defter teknolojilerinin kullanımına yönelik yaptığı yatırım ve bağlılığı daha da kanıtlıyor.” denildi.

Hem Windows hem de MacOS işletim sistemleriyle uyumlu olan uzantı, özellikle Github’da açık kaynak olarak barındırılıyor.

Starbucks da Azure Blockchain Hizmetini Kullanacak

Bildirildiği üzere, ABD merkezli kahve zinciri Starbucks, bu hafta, blok zinciri ile çalışan “kahve çekirdeği” pilotunun bir parçası olarak kahve üretimini izlemek için Microsoft’un Azure Blockchain Hizmetini kullanacağını duyurdu.

Azure Blockchain Hizmeti, şu anda JPMorgan Chase tarafından desteklenen açık kaynaklı Ethereum tabanlı bir platform olan Quorum’u destekliyor. Konsorsiyum blok zinciri ağlarının yaratılmasından tadilatına kadar kullanımını kolaylaştırmaya çalışıyor.

Microsoft Azure, Mayıs 2018’de hazır bir altyapı sağlayarak blockchain uygulamalarının geliştirilmesini kolaylaştırmak için tasarlanan blockchain uygulama oluşturma hizmeti Azure Blockchain Workbench’i piyasaya sürdü.

Ekim 2018’de Nasdaq, Azure blockchain teknolojisini, işlemlerini hızlandıracağı beklentisiyle finansal çerçevesine entegre edeceğini açıkladı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.