Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
-1526.5
Ethereum
-12.02
Litecoin
+1.63
DigitalCash
-0.53
Monero
-3.17
Nxt
-0
Ethereum Classic
+0.06
Dogecoin
-0.01

Blockchain Teknolojisi, Çin-Avrupa Demiryolu Ticaretini Güçlendirmek İçin Kullanıldı

0 661

Blockchain Teknolojisi, Çin-Avrupa Demiryolu Ticaretini Güçlendirmek İçin Kullanıldı

Big News Network’ün 11 Nisan’da yayınlanan bir raporuna göre, Çin-Avrupa tren yolları üzerinden ticareti artırmak için dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) kullanılıyor.Ortaya çıkan teknolojinin kullanımı, lojistik maliyetlerinin düşürülmesine önemli ölçüde yardımcı oldu ve şiddetli COVID-19 salgını ortasında küresel ticareti stabilize etmek için bir cankurtaran hattı görevi gördü.

Bu ayın başlarında, Çin’in güneybatısındaki Sichuan Eyaletindeki önemli bir liman olan Chengdu Uluslararası Demiryolu Limanı’nda Çin Sanayi ve Ticaret Bankası (ICBC) tarafından blockchain destekli platform Sino-Europe Trade Link 2.0’ın yeni bir sürümü faaliyete geçirildi.

Ticaret İçin Blockchain

Özellikle, güncellenen platform, işletmelerin doğrudan bankadan fon toplamasına olanak tanıyor ve maliyetleri düşürüyor ve ilgili dış ticaret şirketlerinin nakit akışını hızlandırıyor.

Geliştirme hakkında yorum yapan ICBC’nin Sichuan şubesi personeli şunları kaydetti:

“Güvenilir ticaret verileri oluşturmak için blockchain’in sızmaya dayanıklı yapısı ve zaman damgaları gibi avantajlarından yararlanıyoruz. Bu, küçük ve orta ölçekli dış ticaret işletmelerinin finansman yeteneklerini büyük ölçüde artırabilir. “

Benzer düşünceler, Chengdu Uluslararası İç Liman İşletme Ltd. Şti. Chen Ran tarafından da yinelendi.

“2007 ile karşılaştırıldığında, artık lojistiği takip etmeye ve kargo hasarı riskini önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olabilecek blockchain, Nesnelerin İnterneti ve büyük veri desteğine sahibiz. Yani hem bankalar hem de müşteriler için daha iyi koruma var. “

Altta yatan blockchain ağına beslenen artan miktarda veri ile, daha sonra daha fazla kredi elde etmek için dış ticaret şirketleri tarafından kullanılmaya hazır hale gelecek.

Blockchain’in değişmezliği, diğerlerinin yanı sıra VeChain gibi önde gelen tedarik zinciri tabanlı DLT projelerinde de görüldüğü gibi, onu lojistik ve tedarik zinciri odaklı kullanım durumları için ideal hale getiriyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.