Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$67,884.00
+886.62
Ethereum
$3,252.96
+8.47
Litecoin
$71.26
+1.28
DigitalCash
$26.77
+0.72
Monero
$162.45
-5.87
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$22.83
+0.45
Dogecoin
$0.13
+0.01

Joseph Lubin: Ethereum Önemli Ölçüde Ölçeklendirildi

0 532

Ethereum’un kurucu ortağı Joseph Lubin, bugünlerde herhangi bir blockchain etkinliğinde bir yıldız olarak görülebilir. Geçen ay Ethereum odaklı geliştirme şirketi ConsenSys tarafından organize edildi Ethereal Zirvesi’nde özellikle saygı duyuldu.

Joseph Lubin, konferans alanı içerisinde sahnede olanları dikkatle dinliyordu ya da paneller arasında çevresi bir grup insanla çevriliydi. Bu etkinlik sırasında Cointelegraph’a röportaj verdi.

Röportajda Lubin, Ethereum’un mevcut teknik kapasitesinden ve yakın gelecekte ekosistemi bekleyenlerden bahsetti. Ayrıca, teknolojiyi entegre etmek isteyen işletmeler için ölçeklenebilirlik, fikir birliği protokolleri ve kamuya karşı özel bloklara değindi.

Ethereum Ölçeklenebilir mi?

Olivia Capozzalo’nun sorularını cevaplayan Lubin, “Ethereum ölçeklenebilir mi?” sorusuna, “Önemli ölçüde ölçeklendirildiğini düşünüyorum.” cevabını verdi.

Lubin, “Yani, Plazma Grubu’nun bir parçası. Ölçeklenebilirlik için farklı çözümler sınıfına öncülük eden bir grup. Temel olarak, saniyede 15 ila 27 işlemi gerçekleştirebilen bu temel güven katmanına sahibiz.” dedi.

Lubin, “Eğer bir oyununuz varsa ve oyununuz ya da takasınız ya da başka bir uygulamanız için kendi ağınızı getirdiyseniz veya eğer yozlaşmışsanız o kadar önemli değil. Sanırım şu anda Ethereum ağında saniyede on binlerce merkezsiz işlem yapıyoruz. Yaptığına inandığım ve Ameen’in yapmakta olduğunu düşündüğüm bir başka nokta da, özel kullanım durumları için tüm bu ölçeklenebilirliğe sahip olduğumuz.” ifadelerini kullandı.

Lubin, “Birkaç ay içinde tamamen işlevsel bir test ağına sahip olmalıyız. Muhtemelen bu yılın sonuna kadar tamamen işlevsel bir gerçek Ethereum 2.0’a sahip olacağız. Yani, bu yıl yaşama şansı iyi.” diye konuştu.

Riskli Bir Gelecek

Lubin, “Riskli kanıtlara geçmenin neden bu kadar önemli olduğunu özetler misiniz?” sorusuna da şu cevabı verdi;

“İş kanıtı, bir ağın tüm farklı düğümlerini senkronize tutan bir mekanizmadır. Yani bu bir fikir birliği mekanizması. Bu karakteristiği blockchainden, bütün bu düğümlerin senkronize tutulmasından güveniyorsunuz. İş kanıtı bir fikir birliği sınıfları algoritmasıdır. Hepsi temel olarak bir lider bulur ve herkes bu liderin arkasında yer alır. Ve bu yepyeni bir şey, gerçekten bir lider seçmemenizin merkezsiz bir mekanizma lider rolünü kazanıyor. Sistemin bir sonraki durumunu önerme hakkını kazanıyor. Ayrıca, herkese geçerli olan bir sonraki bloğu gösteriyor. Daha sonra, herkes bunu doğrular ve kripto ekonomisi bunların hepsinin senkronize olmasına neden olur.

Çalışma kanıtı maalesef çok pahalı özel donanım gerektiriyor. Muazzam miktarda elektrik harcıyor ve büyük miktarda hesaplamayı boşa harcıyor ve ölçek verimliliğini artırıyor. Bu nedenle, eğer kaynakların iyi olduğu bir oyuncuysanız, evde oyun makinelerinde çalışan birine göre haksız bir avantaja sahip olabilirsiniz.”

Lubin, “Riskli kanıt bunların hepsini düzeltir. Büyüklük emirleri, daha az elektrik yakıyor, böylece çok kısa sürede bir noktada ya da telefonunuzda ya da uzak olmayan bir gelecekte bir noktada bir mücevherde çalıştırabileceksiniz.” dedi.

Lubin, “Şu anda, Ethereum’un blok zincirini güvende tutan tek bir onaylama havuzumuz var. Bu yüzden tüm doğrulama gücü bir blok zincirine odaklandı.” şeklinde konuştu.

İşletmeler İçin Ethereum

Büyük işletmelerin ortak blok zinciri olan Ethereum’un ana ağını kullanmayı tartıştıklarının hatırlatılması üzerine de Joseph Lubin, “Çözüm grubumuzda çok fazla çalışma yapıyoruz. Çok sayıda işletme blokajı, şirketler ve konsorsiyumlar için özel izinli blokajlar, bankalar ve merkez bankaları kurduk. Ve her kullanım durumu için kesinlikle doğru mimariyi kurmanız gerekiyor. Şu an kamu blokajlarında, kurumsal kullanım durumları ve kurumsal çözümler için uygun olan birçok kullanım durumu bulunmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Lubin, “Temel olarak kamu Ethereum ilk kullanım için tam olarak hazır değil. Tüm kullanım durumları için henüz yeterince ölçeklenemedi ve yeterli gizlilik ve gizliliğe sahip değil.” sözlerini kaydetti.

Joseph Lubin, sözlerini şöyle tamamladı; “Kamuya açık Ethereum’a bağlanabilen veya birbirine bağlanan özel ağlar kullanarak gizlilik ve gizliliği çözüyoruz. Ayrıca, az önce tanımladığım iki protokolle de çözüyoruz. Bu yüzden birçok farklı işlem sınıfı veya kullanım örneği şimdi veya yakında halka açık Ethereum’da yapılabilir. Ve ikinci katman üzerinden ölçeklenebilirliği çözüyoruz ve Ethereum 2.0’a geçiyoruz.”

Röportajın Tamamı:

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.