Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,742.39
+166.19
Ethereum
$3,056.05
-7.71
Litecoin
$80.96
-0.38
DigitalCash
$29.76
+0.84
Monero
$119.58
+3.51
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.99
-0.02
Dogecoin
$0.15
0

Apple İOS 13 ile CryptoKit’i Tanıttı.

0 395

Apple, geliştiricilerin şifreleme işlemlerini güvenli ve verimli bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlayacak yeni bir çerçeve olan “CryptoKit” i duyurdu. Yeni eklenen özellikler, iPhone’un yakında yerel bir kripto cüzdanı ile gelebileceğini gösteriyor .

Kit, Apple’ın web sitesinde sessizce açıklandı ancak 5 Haziran’daki Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) tanıtılması planlandı.

Apple, CryptoKit’i en yeni işletim sistemlerinde tanıtacak

Apple’ın Dünya Çapında Geliştirici Konferansı (WWDC) şu anda devam ederken, tüm gözler iPhone’un işletim sisteminin en son sürümüne işaret ediyor. Medya çılgınlığı arasında Apple, iOS 13 – CryptoKit için bir başka önemli güncellemeyi sessizce yayımladı.

Apple’a göre , CryptoKit, geliştiricilere şifreleme işlevselliği için yeni bir çerçeve sağlayacak. Karma , anahtar oluşturma ve şifreleme gibi işlemlerin iOS uygulamalarına entegre edilmesini sağlar.

Bununla birlikte, kripto topluluğundaki en büyük kargaşaya neden olan şey, CryptoKit’in geliştiricilerin dijital imzalar oluşturmak ve değerlendirmek ve anahtar takası yapmak için açık anahtarlı kriptografi kullanmalarına izin vermesiydi.

Bellekte saklanan anahtarlarla çalışmaya ek olarak geliştiriciler, Apple’ın Secure Enclave, A7’nin bir parçası olan ve iPhone’larda kullanılan yeni yongaların depoladığı ve yönettiği özel anahtarları da kullanabilecekler.

Apple’ın kriptografik ve güvenlik mühendisliği ekibinin bir üyesi olan Frederic Jacobs, CryptoKit’in kullanıcıların çeşitli kriptografik işlemler gerçekleştirmelerine olanak tanıyacak gelişmiş ve verimli bir arayüz olduğunu söyledi.

TrustWallet’in kurucusu Viktor Radchenko, Apple’ın iOS 13’e en yeni ilavesinin gelecekte tam donanım cüzdanı işlevselliğine sahip olabileceği anlamına geliyor .

Apple Samsung’un liderliğini takip ediyor ve şifreli para birimini kullanıyor

CryptoKit’in lansmanı, Bitcoin’in sembolünü simge setine dahil eden Apple hakkında sızan bilgilerle çakıştı. Dört Bitcoin uygulama içi sembolünün tümü Apple’ın San Francisco fontuyla uyumlu olacak.


Yeni simge seti, geliştiricilerin Bitcoin’i uygulamalarına entegre etmelerini sağlayacak. Bununla birlikte, birçok sosyal medya kullanıcısı 1000 yeni çıkarılan simgeden hiçbirinde logo veya başka kripto para birimleri olmadığını fark etti.

Apple, şifreleme risklerini cihazlarına entegre etmek için Samsung’un başlattığı girişimi takip ediyor gibi görünüyor. Şubat ayında, Samsung, kullanıcıların özel anahtarlarını saklamalarını sağlayan entegre bir cüzdanı olan , amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S10’u piyasaya sürdü .

Söylentiler ile yayılan Şirket ayrıca Samsung Öde içine kripto ödemeleri entegre planladığını, bunun kabulünü cryptocurrency gelince Apple, oyunu hızlandırdı görünüyor. Şirketin , cihazlarına tam kapsamlı bir kripto cüzdanı sağlamayı veya kripto varlıklarını Apple Pay’e entegre etmeyi planlayıp planlamadığını söylemek için henüz çok erken .

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.