Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,879.99
-842.42
Ethereum
$3,140.66
-30.06
Litecoin
$88.44
+4.09
DigitalCash
$30.32
-0.53
Monero
$120.84
+0.02
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.40
+0.68
Dogecoin
$0.15
-0

JPMorgan Chase, Blockchain Destekli Ağa Yeni Özellikler Ekledi

0 331

JPMorgan Chase (JPM), hatalarla reddedilen küresel ödemelerin sayısını azaltmak için blockchain teknolojisinin kullanımını genişletiyor.

Financial Times (FT) yayınlanan habere göre, Amerika Birleşik Devletleri’nin finans devi JPMorgan Chase, Bankalararası Bilgi Ağına (IIN) yeni özellikler ekliyor. IIN, şu anda dünya çapında 220’den fazla banka tarafından kullanılıyor. Teknoloji başlangıçta kurumların ödeme verilerini gerçek zamanlı olarak paylaşmalarına yardımcı olmak için tasarlandı. Böylece işlem sürelerinde gecikmeler azaldı.

JPM’nin küresel takas başkanı John Hunter, bir ödemenin geçerli bir banka hesabına gidip gitmediğini anında doğrulayabilen yeni bir özellik geliştirdiklerini açıkladı. Şu anda, sıralama kodları, hesap numaraları ve adreslerdeki yazım hataları nedeniyle işlemler gönderildikten günler sonra reddedilebiliyor.

Hunter, FT’ye şunları söyledi: “Bankalar işlem oranlarına doğrudan 80’li yılların ortalarından 90’ların ortalarında geçti. İşte, -ödemelerin yüzde 5 ila 20’si- bu acıyı hafifletmeye çalıştığımız operasyonlar tarafından değerlendirilmesi gereken boşluk budur.”

Yeni özellik sonbaharda yayına girecek. IIN şu anda özelliği kullanmakta serbestken, abonelikleri zaman içinde tanıtılabilecekleri belirtildi.

JPM, Fintech Firmalarını Ağına Çekmeye Çalışıyor

Bu arada, JPM ayrıca, fintech firmalarını kendi ağlarına çekmeye çalışıyor. Bu sayede, veri modellemesine, dosya transferlerine ve güvenli mesajlaşmaya erişebilecekleri özel olarak oluşturulmuş bir sanal alanda uygulamalar geliştirmelerini sağladı. Hunter, gazeteye, bunun yeni başlayanlar için birçok engel çıkarabileceğini belirterek, “Geliştiricilerin sadece akıllarını getirmeleri gerektiğini” söyledi.

JPM, IIN’i ilk kez 2017 yılında pilot uygulama olarak başlattı. Ocak ayında, finans kurumundaki uzmanlar teknolojinin bankalara ve finansal sistemlere fayda sağlayacağına inandıklarını açıkladı.

Şubat ayında, bankacılık devi, yerleşim verimliliğini artırmak için “JPM Coin” olarak adlandırılan kendi kripto para birimini başlattığını duyurdu. O ayın ilerleyen günlerinde CEO Jamie Dimon, paranın tüketici kullanımı için geliştirilebileceğini söyledi.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse gibi bazı kripto yöneticileri, tamamen kriptonun “noktasını özlediğini” iddia ederek, JPM coinini reddetti.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.