Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,315.85
+311.65
Ethereum
$3,134.59
-0.91
Litecoin
$85.39
+1.66
DigitalCash
$30.31
+0.44
Monero
$120.42
+0.58
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.68
+0.42
Dogecoin
$0.15
-0

IEO Nedir? IEO (Initial Exchange Offering) Analizleri ve Kazançları (1. Bölüm)

0 792

ICO kavramından farklı olarak son dönemlerde borsalar tarafında sıkçaduyduğumuz IEO (Initial Exchange Offering) nedir ve ne anlama gelir bunu inceleyelim.

IEO ya gelmeden önce öncelikle ICO kelimesine ve temeline bakmalıyız. ICO’nun açılımı Initial Coin Offering  yani kripto para arzı diyebiliriz. ICO kelimesi IPO (Initial Public Offering) den gelmektedir. IPO borsayla ilgilenenlerin yıllardır bildiği bir kelimedir anlamı ilk halka arz olarak çevrilir. ICO kelimesi de bu şekilde ilk kripto para arz olarak çevrilmiş ve son günlerde sıkça duyduğumuz IEO (Initial Exchange Offering) ise ilk borsa teklifi  anlamına gelmektedir.

IEO ilk olarak Binance’nin bittorrent IEO ile duyulmaya başlandı. Bittorrent ve sonrasında Binance’nin IEO’lerine o kadar fazla ilgi başladı ki IEO satışı başladıktan dakika sonra satış bitmekteydi. diğer borsalar kullanıcıların IEO satışlarına çok fazla ilgi duyduğunu fark etmesiyle birlikte birçok borsa hızlıca IEO satışı yapacağını duyurdu. Sonuç olarak  5 farklı borsanın 7 farklı IEO token satışını sizler için analiz ettik.

Binance Launchpad

BitTorrent IEO

BitTorrent Coin Nedir

Bittorrent Binance Launchpad IEO ile $0.00012 fiyatından satışa sunuldu ve ortalama 15 dakika içinde satış bitti. Kısa Süre içerisinde Binance ve birçok büyük kripto para borsasında listelenen BTT (BitTorrent)  borsalarda listelenmesinden kısa süre sonra $0.00125 ATH değerine ulaşarak yatırımcıların 9.4 kazandırmayı başardı.
Not: Bittorrent hala ortalama IEO fiyatının 5 kat üstünde seyretmekte.

Fetch.AI IEO

FetchAI coin nedir

Fetch Binance Launchpad 25 Şubat tarihinde $0.0867 fiyatından satışa çıkmış ve sadece 22 saniyede satış tamamlanmıştır. Yaklaşık 19,800 kişinin katılım sağladığı Fetch IEO’su satış sonunda borsada listelendi ve kısa süre içerisinde $0.4719 Ath değerine ulaşarak yatırımcılarına en fazla 4.4 kat kazandırdı. Not:Katılım yapan 19,800 kişiden sadece 2,758 kişi alım yapabilmiştir.

Celer IEO

CelerNetwork coin nedir

Celer Binance Launchpad üzerinden 19 Mart’ta satışa başlandı ve IEO satış fiyatı $0.0067 ile satışa sunuldu. Yaklaşık 17 dakika içerisinde hedeflenen satış adetine ulaşıldı ve satışlar bitti. Bittorrent ve Fetch’den sonra Binance IEO satışlarına ilgi yükselmiş ve Celer satışına yaklaşık 39,000 kişi katılmıştır. Yoğunluk nedeniyle site birçok kere donmuş ve sayfaya ulaşılamamıştı. Bu yüzden 39,000 katılımcıdan sadece ilk emir veren  3,129 alış yapabilmiştir.

Celer binance ve gate.io ve benzer birkaç borsada daha listelendi ve kısa süre içerisinde $0.0289 yükselerek yatırımcılarına en fazla 3.3 kat kazandırmayı başardı.

 

Alternatif IEO Satışı Yapan Borsalar ve IEO Analizleri

 

Huobi: Top Chain IEO

topchain coin nedir

Huobi Prime ile 26 Mart’ta satışa sunulan Top Chain 3.4 milyon dolarlık satışı sadece 19 saniye de bitmiştir. Huobi Prime ile ortalama $0.00177 fiyatından 3 kademede satışa sunula Top Chain borsada listelenmesinin ardından $0.0351 ATH değerine ulaşarak IEO satış ile çıkan coinler arasından 18.8 kat ile en fazla kazandıran IEO coin’i olmuştur. Satışa toplamda 130,000 kişi katılım sağlamış ve stokların tükenmesi nedeni ile sadece 3,764  kişi alım yapabilmiştir.

Kucoin: MultiVAC IEO

MultiVAC coin nedir

Kucoin Spotlight tarafından 3 Nisan’da satışa sunulan MultiVAC için 3.6 milyon dolarlık satış sadece 7 saniye sürdü ve Kucoin Spotlight rakiplerine oranla en kısa süren IEO satışın gerçekleştirmiş oldu. Katılımcı ve alış yapabilen kullanıcı sayısı açıklanmadı. IEO fiyatı $0.006 olan MultiVAC en fazla $0.022 yükselerek 2.6 kat kazandırmayı başardı.

Bittrex: VeriBlock IEO

VeriBlock coin nedir

Bittrex tarafından 2 Nisan’da satışı başlayan VeriBlock için 10.4 saniyede 7 milyon dolar toplanmış ve en kısa sürede en fazla parayı toplamasıyla Bittrex büyük haber konusu olmuştu. IEO satış fiyatı $0.10 olan VeriBlock borsaya girmesi ile ilk gün $0.34 yükselerek yatırımcılarına 3.4 kat kazandırmıştı.
Not: VeriBlock satışına saniyeler kala yatırımcıların Veriblock coin ile Vericoin’i karıştırması ve borsadan direk Vericoin’i satın alması sonucunda Vericoin yaklaşık 3 kat artmıştır.

Okex: BlockCloud IEO

Blockcloud coin nedir

Okex Jumpstart tarafından 10 Nisan’da satışa çıkarılan BlockCloud sadece 1 saniye içinde 2.5 milyon dolarlık satış yaparak o zamana kadar Kucoin ve Bittrex tarafından elinde tutulan en kısa sürede en fazla satış yapma ve en kısa süreli IEO rekorlarını tek seferde kırdı. Okex’in bu hızlı satışı çok fazla dikkat çekmiş olmalı ki BlockCloud borsada alış ve satışa açılmasının ardından $0.005  IEO fiyatından  yaklaşık 17 kat yükselerek $0.08999 fiyatına ulaşıp ATH değerini bulmuştur.

IEO Coinleri Hakkında Detaylı Analiz

IEO Coinlerinin satış, ath ve anlık fiyat grafikleri
Görsel üzerine tıklayarak daha detaylı inceleyebilirsiniz.

Aşağıdaki görselde IEO ile satışı yapılan tokenlerin IEO satış fiyatları, ATH değerleri ve anlık fiyatlarına göre grafik oluşturulmuştur. Coinmarketcap Fiyat verilerine göre oluşturduğumuz bu grafik ile IEO satışı ile çıkan coinlerin ATH değerinden satışı yapılmamış olsa bile bir çoğunun hala EIO satış fiyatının üstünde olduğu  ve yatırımcıyı kazanca geçirmeye devam ettiğini söyleyebiliriz. Fakat Bu coinler arasından sadece Bittrex’in satışını yaptığı VeriBlock’un, IEO satış fiyatı olan 0.1 Dolar fiyatının altına inerek 0.077 dolar değerine düştüğünü ve Ath değerine yakın zamanlarda satış yapmayan kullanıcılarına zarar ettiği görülmektedir.

Not: Güvenilir olmayan borsaların düzenlemiş olduğu IEO token satışlarından uzak durmanızı öneririz. EIO’lar hakkında yazdığımız yazı sadece analizden ibarettir. Hiçbir IEO satışına katılmanızı yahut katılmamızı tavsiye etmiyoruz. Analizlerimiz yatırım tavsiyesi değildir.

 

 

IEO Hakkında Yorumlarımız

Binance ile başlayan IEO satış akımı çok hızlı şekilde yayılmış ve neredeyse tüm borsalar tarafından benimsenmişti. Binance’nin Bittorrent satışının ardından Bittorent’in 9 kattan fazla yükselmesi yatırımcıların da dikkatini çekmiş ve tüm yatırımcılar bir sonraki IEO satışını dört gözle bekler olmuştu. IEO’ların borsalar ve tarafından bu kadar hızlı benimsenmesinde birçok etken var. IEO lar borsalar için yeni kullanıcı, daha fazla para ve dolayısıyla daha fazla hacim demek anlamına geliyordu. Kullanıcılar için ise güvenli bir projeye yatırım fırsatı olabiliyordu. Yatırım yaptıkları projenin herhangi bir borsada listelenebilecek mi gibi kaygıları yaşamadan gönül rahatlığıyla yatırım yapabiliyorlar ve bir çoğundan da yüksek kazanç elde edebiliyorlardı. Yanı kısacası yatırımcılar için güvenli ve kazanlı bir yatırım aracı, borsalar için ise daha fazla kullanıcı ve daha fazla kazanç anlamına geliyordu IEO’lar.

IEO Tokenlerin Maksimum Kazançları
Görsel üzerine tıklayarak daha detaylı inceleyebilirsiniz.

Notlar: 

En çok kazanç sağlayan IEO: Huobi Top Chain 18.8 kat yükselerek yatırımcılarına en fazla kazandıran IEO oldu.

En kısa sürede satış biten IEO: Okex Block Cloud sadece 1 saniye içinde 2.5 milyon dolarlık satış yaparak en hızlı sürede biten EIO oldu.

2019 yılı ilk IEO satışı: İlk IEO satışı Binance tarafından 28 Ocak da düzenlenen BitTorrent satışıydı. Satışlarda ödeme yöntemi olarak Bnb ve Trx kullanıldı. Katılımcılara 9 kattan fazla kazanç imkanı sundu.

IEO Nedir yazımızın en kısa sürede devamı gelecektir. Bölüm 2 için lütfen beklemede kalın.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.