Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,831.64
+2224.62
Ethereum
$3,570.40
+82.04
Litecoin
$93.91
+0.13
DigitalCash
$38.40
+0.73
Monero
$135.36
-3.37
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.47
+0.96
Dogecoin
$0.22
+0.04

Amazon’da Lightning Aracılığı İle Alışverişe Türk Damgası

0 339

Bitcoin ile harcama yapanlar Amazon gibi e-ticaret sitelerinde artık lightning networkü kullanarak alışveriş yapabilir. Bu özelliğin kullanılmasında Türk girişimcilerin önemli bir payı var.

Kripto para ödeme işlemleri girişimi Moon, lightning odaklı herhangi bir cüzdanın artık Moon’un tarayıcı uzantısı üzerinden de kullanılabileceğini açıkladı. Bu lightning odaklı özellikten önce yaklaşık 250 beta kullanıcısı zaten Moon’u kullandı.  Bu kullanıcılar, Coinbase gibi borsa hesaplarına tarayıcı eklentisi üzerinden bağlanarak e-ticaret sitelerinde kripto para harcamak için bu girişimden faydalandı.

Moon CEO’su Ken Kruger, konuyla ilgi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Eklenti, bir QR kodu açacak. Herhangi bir nedenle QR kodunu kullanamıyorsanız kopyalayıp yapıştırabileceğiniz lightning faturasına sahip olacak. Böylece en çok sevilen lightning cüzdanı ile ödeme yapabileceksiniz.”

“2020 Yılına Kadar Bütün E-Ticaret Sitelerinde Çalışmalı”

Aslında Amazon, asla Bitcoin’e yanaşmıyor. CEO Kruger, geleneksel hangi finansal kurumların Bitcoin’i arka planda fiata dönüştürmeye yardımcı olduğunu açıklamayı reddetti. Bu sebeple Amazon yatırımcıları, malları için fiat para birimi almak zorunda kalıyor. Ancak Kruger, lightning özelliğinin 2020 yılına kadar tüm e-ticaret sitelerinde çalışması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, platformların doğrudan Bitcoin kabul edip etmemesine bakılmaksızın bu özelliğin kullanılmasına işaret ediyor.

Kruger, “Doğrudan bir tüccar entegrasyonu yok.” dedi. Ayrıca, Moon’un ödeme kanallarını da yönettiğini ve ödemeleri göndermek için yalnızca basit bir arayüz sunduğunu vurguladı. Kruger, “Visa ve MasterCard ağlarıyla bütünleşiyoruz ve tüccarlar her kredi kartı işlemi aldıklarında ödedikleri değişim ücretlerini düşürüyoruz.” diyor.

Moon uzantısı kasada nasıl görünüyor?

Aktihanoğlu: Moon, 5 Yıl İçinde Önde Gelen Kripto Para İşletmesi Olacak

Moon, geçen yıl New York’ta kuruldu. Girişimciler Yuvarlak Masa Hızlandırıcısı (Entrepreneurs Roundtable Accelerator) tarafından sadece 100 bin dolar maliyetle 3 kişilik bir kadro kuruldu. Accelerator genel müdürü bir Türk olan Murat Aktihanoğlu. Aktihanoğlu, Moon’u önümüzdeki 5 yıl içinde getiri potansiyeline sahip, önde gelen kripto para işletmelerinden biri olacağını ifade ediyor. Aktihanoğlu, “Moon’a uzun vadeli portföy şirketi olarak yatırım yaptık.” dedi.

Kruger ise, girişimin 2019’da A Seviyesine yükselmeyi ve kullanıcı davranışlarından bir şeyler öğrenmeyi arzuladığını kaydediyor.

Kruger, “Bu kullanılabilirlik sorunlarının bazılarını çözmeye ve insanları lightning networküne sokmaya yardımcı olarak, girişimin benimsemesini artıracak birçok fırsat bulunuyor. İnsanların ne yaptığını, ne üzerinde çalıştıklarını ve önemli boşluklar olup olmadığını görmek için lightning topluluğundaki diğer insanlarla bağlantı kuracağız. Mümkün olduğunca yardım etmeyi çok isteriz.” ifadelerini kullanıyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.