Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,303.08
-491.96
Ethereum
$3,556.51
-17.31
Litecoin
$102.56
+7.3
DigitalCash
$40.13
+1.69
Monero
$135.03
-2.11
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$34.78
+2.55
Dogecoin
$0.21
-0

Invesco, Londra Borsasında Blockchain ETF Başlattı

0 418

İngiltere merkezli bir yatırım yönetim şirketi olan Invesco, 11 Mart tarihi itibariyle Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda (LSEG) blok zinciri takas işlem fonu (ETF) başlatıyor.

Financial Times’ta yayımlanan makaleye göre, Invesco Elwood Küresel Blockchain ETF başlangıçta blok zinciri teknolojisine katılan 48 şirketi hedef alacak. Firmaların, kripto yatırım butiği Elwood Asset Management tarafından geliştirilen tescilli bir puanlama sistemi ile seçildiği bildiriliyor.

Makalede ETF’ye dahil olan şirketlere örnek olarak Apple, yonga üreticisi Intel ve grafik işleme birimleri üreticisi Advanced Micro Devices gösterildi. Ayrıca, madencilik donanımı üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing ve Amerika Birleşik Devletleri değişimi Bitcoin vadeli CME Grubu da ETF’ye dahil oldu.

Financial Times ayrıca, şubat ayında JPMorgan Chase tarafından açıklanan stablecoin JPM Coin’ye değinerek, blok zincirinin merkezi olmayan kripto para birimleri ile eşanlamlı olmadığına dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz ay ABD merkezli yatırım yönetim şirketi AdvisorShares ve yatırım danışmanlığı şirketi Sabretooth Advisors’un bir borsa yatırım fonu oluşturacakları açıklanmıştı. Bu fonun, blok zinciri ve bulut bilişim ile ilgili olanlar da dahil olmak üzere teknoloji şirketlerini izlemesi öngörülmüştü.

Ayrıca, ocak ayının sonunda Chicago Board Options Exchange de, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Bitcoin (BTC) ETF’si listelemek üzere kural değişikliği için başvuru yapmıştı. Yatırım şirketi VanEck ve finansal hizmetler şirketi SolidX de SEC’e ETF için başvurmuştu.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.