Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,879.99
-842.42
Ethereum
$3,140.66
-30.06
Litecoin
$88.44
+4.09
DigitalCash
$30.32
-0.53
Monero
$120.84
+0.02
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.40
+0.68
Dogecoin
$0.15
-0

Blockchain Şirket Bonosu İhracı İçin Kullanıldı

0 310

Blockchain Şirket Bonosu İhracı İçin Kullanıldı

Çin’in ulusal bir ticari bankası Zhe­shang Bank, varlık destekli şirket bonosu (ABCP) ihraç etmek için blockchain teknolojisini kullandı. Söz konusu şirket bonosu, Finans Piyasası Kurumsal Yatırımcılar Ulusal Birliği’nin (NAFMII) pilot ABCP projesinin bir parçası olarak ihraç edildi.

Varlık destekli şirket bonosu, finansal kuruluşlar tarafından şirketlere kısa vadeli hedeflerini gerçekleştirmede yardımcı olması için ihraç edilen kısa vadeli yatırımlardır.

“Lianxin 2020 Lian­jie Varlık Destekli Şirket Bonosu İlk Aşama” adlı pilot dönemin süresi altı ay olarak belirlendi. Bir sonraki ihraç tarihi ise henüz belirlenmedi.

NAFMII yetkilisi, blockchain teknolojisini kullanmanın işletmelere “piyasalara doğrudan bir kanal sunacağını ve işletme finansmanına erişimi büyük ölçüde artıracağını” belirtti

Küçük ve mikro işletmelere yardımcı olmak

Küçük, orta ve mikro işletmeler serbest piyasalar ile herhangi bir bağlantıları olmadıkları için bono ihracı konusunda genellikle zorluklar ile karşılaşıyorlar.

Lianxin ABCP’nin başlatılması, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kolay finansal desteğe erişmesini sağlayacak.

Program ayrıca küçük, ortak ve mikro işletmelere üretimlerini desteklemek için tedarik zinciri finansmanını entegre edecek.

Çin, bankalar ve blockchain

Çin’de diğer büyük bankalar ile birlikte merkez bankası, geleneksel finansta blockchain yeniliğine öncülük ediyor. Çin Halk Bankası (PBoC) başkanı Fan Yifei, 13 Mayıs’ta Çin’in blockchain yaygınlık stratejisini hızlandırması gerektiğini söyledi. PBoC, bir gün sonra Guangdong-Hong Kong-Macao Büyük Körfez Bölgesi için blockchain tabanlı ticaret finansmanı platformu önerisinde bulundu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.