Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,690.85
+769.84
Ethereum
$3,160.82
+28.62
Litecoin
$84.44
-0.08
DigitalCash
$30.63
+0.06
Monero
$120.11
+0.14
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.55
-0.26
Dogecoin
$0.15
-0

Coinbase Beş Katına Çıkan Bitcoin Trafiği Nedeniyle Çöktü

0 344

Coinbase Beş Katına Çıkan Bitcoin Trafiği Nedeniyle Çöktü

ABD merkezli en büyük kripto para borsalarından Coinbase, otomatik ölçeklendirme sisteminin büyük trafik artışlarının altından kalkamadığını itiraf etti.Firma, 1-2 Haziran tarihinde yaşanan, kullanıcıların giriş yapamaması sorunu hakkında bilgilendirme yaptı.

Coinbase yazılım mühendisi Michael de Hoog tarafından 6 Haziran’da yayımlanan blog yazısında, Bitcoin’in (BTC) fiyatı 10.000 dolara yaklaşırken dört dakika boyunca, normalde olandan 5 kat daha fazla trafik görüldü.Yazılım mühendisi, otomatik ölçeklendirme sisteminin “trafikteki bu artışa ayak uyduramadığını” söyledi:

“Bu trafik artışı, dahili hizmetlerimizi etkiledi ve hizmetler arasındaki gecikmeyi artırdı. Bu durum, gelen isteklerin sayısının dinleme işlemlerinin sayısından fazla olduğu API’de (uygulama programlama arabirimi) soruna yol açtı. Web sunucuları işlem doygunluğuna ulaşınca istekler sıraya alındı, zaman aşımına uğradı veya başarısız oldu. İstek hata oranımız yüzde 50’ye yükseldi. Müşteriler, coinbase.com ve mobil uygulamalarımıza girişte hata ile karşılaştılar.”

Traffic on Coinbase

İlgili süreçte Coinbase trafiği. Kaynak: Coinbase

Coinbase, trafikteki bu artışla uğraşan makine sayısını artırmak için API’yi yeniden konumlandırdığını söyledi. İki dakikalık bir başka kesinti ise, borsa çevrim içi olmadan önce “doygunluk ve sağlıksız olarak işaretlenmiş işlemler nedeniyle” gerçekleşti.

Kesintilerin sayısı artıyor

Bitcoin fiyat hareketleri sırasında Coinbase’in son üç ayda dört kez çevrim dışı olduğunu ve birçok kullanıcının portföylerine erişemediğini bildirmişti.Ancak, kirpto Twitter camiası borsadaki sorunların daha büyük olduğunu ileri sürdü. CryptoWhale, 3 Haziran’da 18 binden fazla takipçisine Coinbase’in büyük fiyat hareketleri sırasında 11 kez nasıl çevrim dışı olduğunu gösteren bir grafik paylaştı:

Ne yazık ki, büyük düşüşler veya fiyat dalgalanmalarındaki kesintiler, alım ve satım yapmak isteyen trader’lara en büyük zararı veriyor. Coinbase kullanıcıları kriptolarını satmak için hesaplarına erişemediğinde kayıplar artabiliyor ve potansiyel kârlar ortadan kaybolabiliyor.

Coinbase tekrar çökecek mi?

Borsa, haziran kesintisine karşı iyileştirmeler yaptığını söyledi. Coinbase, Bitcoin fiyatında ani değişiklik yaşanırsa “ön ölçekleme ve önbellekleme” çözümlerin sorunu çözebileceğini iletti.

Yazılım mühendisi, “Daha uzun vadede, yaşadığımız bazı otomatik ölçeklendirme sorunlarını azaltmak için dağıtım sürecimizi iyileştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.