Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,526.08
+262.14
Ethereum
$3,158.55
+19.45
Litecoin
$83.87
+0.67
DigitalCash
$30.51
+0.47
Monero
$119.50
+0.75
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.47
+0.1
Dogecoin
$0.15
0

Blockchain.com borsası türk lirası desteği vermeye başladı

0 325

Blockchain.com borsası türk lirası desteği vermeye başladı .

Birleşik Krallık merkezli kripto para ve cüzdan sağlayıcısı Blockchain.com, kripto para borsasına Türk Lirası desteği ekledi. Blockchain.com, 29 Ocak tarihli basın bültenine göre Türk Lirası desteği ekleyen ve sayıları giderek artan kripto borsaların arasına katıldı. Borsa, kullanıcıların platform üzerinde TRY yatırma ve çekme işlemleri yapabilmesi için tam bankacılık entegrasyonu başlattı. Türk kripto kullanıcıları, borsa üzerinden artık bir üçüncü parti ödeme yoluna gerek olmadan kripto alıp satabilecek. Basın bülteninde ”Türk kullanıcılar artık TRY yatırıp çekebilecek ve lirayı Bitcoin (BTC), Ether (ETH) ve Tether (USDT) satın almak için kullanabilecek.” diye belirtildi.

Türkiye kriptoyu benimsiyor

Türk Lirası, Ağustos sonunda başlatılan Blockchain.com Exchange üzerinde desteklenen dördüncü yasal para oldu. Platform, İngiliz Sterlini, ABD Doları ve Euro için de destek sunuyor.. Blockchain.com kurucu ortağı ve CEO’su Peter Smith, Türkiye’nin kriptoyu benimseme konusunda öncü ülkelerden biri olduğunu söyledi ve ”Blockchain.com, Türk kripto yatırımcılarına adil ve küresel bir piyasa sunmayı amaçlıyor.” diye ekledi.Peter Smith’in Türkiye tanımı, Binance CEO’su CZ’nin görüşlerini yansıtıyor. ”Türkiye, kriptoya en güçlü talebi ve en hızlı büyüyen ilgiyi göstermiş, canlı bir ülke.” diye belirtmişti. Röportajın ardından kısa bir süre sonra Binance, yerel bir cüzdan sağlayıcısı ile iş birliği yaparak Türk Lirası ile Bitcoin ve diğer kripto paraları satın alma desteği ekledi.

Ülkede ofis kuran küresel borsalardan biri de Huobi. Eylül ayında düzenlenen Avrasya Blockchain Zirvesi’nde Türk Lirası desteği ekleyeceğini duyuran borsa, bu konudaki çalışmalarını hala sürdürüyor. Singapur merkezli borsa, ülkede Blockchain Türkiye Platformu’na katılarak ve eski Deloitte yöneticisi Alphan Göğüş ile çalışma kararı alarak bazı somut adımlar attı Türk hükümeti de, kriptoyu denetlerken diğer yandan ülkede blockchain teknolojisinin yaygınlık kazanmasını desteklemek istiyor. Türkiye, ulusal blockchain altyapısı oluşturma planları yapıyor. Ülke, yol haritası kapsamında 2020 yılında merkez bankası dijital parasının (CBDC) testlerini tamamlamayı hedefliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.