Zcash topluluğu, Kasım 2020’de uygulanacak madencilik ödülü değişikliğini onayladı. Zcash Vakfı, Telegram ve Twitter gibi birçok kanalı kullanarak kripto para topluluğuna madencilik ödülleriyle ilgili sorular sordu. Topluluk oylarına göre Kasım ayında yaşanacak yarılanmadan itibaren yeni madencilik ödülü dağıtımı şöyle olacak: yüzde 80’i madencilere, yüzde 7’si Electric Coin Company’ye, yüzde 5’i Zcash Vakfı’na, kalan yüzde 8’i ise ödeneklere ayrılacak.

ZCash Vakfı, şöyle açıkladı:

“Katılımcılar, geliştirici fonlarının en büyük kısmını alacak ve Zcash ile ilgili çalışmaları daha da merkeziyetsizleştirmek için çalışacaklar.”

Zcash eski düzeni terk ediyor

2016’da kurulan Zcash, ilk ortaya çıktığından beri Kurucu Ödülü adlı, 2020 yılına kadar sürmesi planlanan bir geliştirici fonu uyguladı. Zcash, orijinal ödül yapısına göre mevcut durumda madencilik ödüllerinin yüzde 80’ini madencilere, yüzde 15’ini kuruculara ve yatırımcılara, kalan yüzde 5’i ise Electric Coin Company’ye veriyor. Zcash Vakfı, “Zcash, Zcash Vakfı ve ECC tarafından yönetiliyor. Anlaşmada hiçbir tarafın, Zcash’in belirli bir zincirini Zcash olarak adlandırma yetkisinin bulunmadığı belirtiliyor.” diye belirtti. Electric Coin Company ve Zcash Vakfı, topluluk tarafından onaylanan teklifi tamamlamak için birlikte çalışacaklar. Değişiklikler, ağa Kasım ayından itibaren faaliyet gösterecek şekilde kodlanacak. Roger Ver de, geçtiğimiz günlerde Bitcoin Cash madencilik ödüllerine yüzde 12,5 vergi uygulanmasını önermiş fakat topluluk tarafından reddedilmişti.