Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,508.19
+551.87
Ethereum
$3,153.50
+17.76
Litecoin
$85.39
+1.96
DigitalCash
$30.38
+0.53
Monero
$119.46
+1.26
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.07
+0.94
Dogecoin
$0.15
0

Wesley Snipes’in Fonu Film Finansmanına Nasıl Dönüşüyor ?

0 361

Wesley Snipes’in Fonu Film Finansmanına Nasıl Dönüşüyor ?

 

Finans dünyası çağdaş yeniliklere uyum sağlamaya devam ettikçe,  Film şu anda sessiz bir isyan geçiren sektörlerden biri ve geleneksel finansman modellerini radikal bir yıkıma yol açtı. Bu kısmen blockchain gibi dağınık teknolojilerin ortaya çıkmasından kaynaklanmaktadır ve yeni bir konsepte yol açmıştır.

En saf haliyle, tokenizasyon, gerçek dünyadaki varlıklara likidite ekleme işlemidir. Bir şirkette mülkiyeti temsil eden hisse senetleri ve hisse senetlerinde karşılaştırma gösterilmektedir. Tokenizasyon, bu model sermaye yatırımlarına nispeten benzerdir, geleneksel modeli alır, genişletir ve zincirine yerleştirir. Teoride, her şey tokenize edilebilir .

Daywalker Film Fonu

Hollywood aktörü, yönetmen, yapımcı ve dövüş sanatçısı Wesley Snipes, bu belirtecin alınmasında bu değerden yararlanmaya çalışıyor. Bu ayın başlarında, bildirilen Snipes, birlikte Lihtenştayn Cryptoassets Borsası (LCX) ile, bir 25 milyon $ sinema fonu tokenize planladığını doğruladı. “Daywalker Movie Fund” (DMF) olarak bilinen girişim, yalnızca Snipes ve prodüksiyon stüdyosu Maandi House Studios’un sanatçılığına yatırım yapacak ve dünyanın her yerinden yatırımcıların fon yapımlarında pay sahibi olmalarını sağlayacak.LCX’in kurucusu ve CEO’su Monty Metzger, yatırımcılara sağladığı avantajları şöyle anlatıyor:

“Daywalker Movie Fund, belirteç alıcılarının gerçek değerden oyunlara, mal ve fikri mülkiyet haklarına kadar tüm değer zinciri de dahil olmak üzere tüm üretim zincirine erişmelerini sağlayan bir fon olarak yapılandırılacak.”

Tokenleştirme için büyüyen bir sektör

Snipes, film belirtecine ilk giren değil. Konsepte öncülük etme iddiası , ABD perakende monoliti Overstock.com’un blok zinciri kuruluşu olan tZERO’dur .

Temmuz ayında şirket , oyun yayıncısı Atari’nin kurucusu Nolan Bushnell’in bir biyografisi olan “Atari: Quarters of Farters” un belirtildiğini açıkladı . Filmin yapımcıları ile birlikte, tZERO “Bushnell” adlı bir güvenlik belirteci tasarlamayı planlıyor ve belirtecin diğer birçok fayda ile birlikte “filmin dünya çapında düzeltilmiş brüt gelirlerinin“ oranlı bir kısmını ”içereceğini belirtiyor.

Güvenlik belirteçlerini çevreleyen uyumluluk konularına değinen tZERO, STO’ların bazı tökezleyen bloklarla ortaya çıktığını söyledi

“İşletme ne zaman güvenlik çıkarırsa, dikkate alınması gereken yasal hususlar var. Güvenlik belirteçleri hala yeni olsa da, protokolümüzün amacı, ihraççının endüstrisinden bağımsız olarak mevcut tüm menkul kıymet yasaları ve düzenlemeleriyle uyumlu olmaktır. ”

Açıkçası, tokenize fon için artan bir talep var – ve dahası, çoğu film endüstrisinde likidite için yeni araçlara çok fazla ihtiyaç duyuyor. Geleneksel olarak, film finansmanı, hedge fonlardan korunma fonlarından bireysel yatırımcılara, zengin faydalanıcılardan bireysel yatırımlara kadar geniş bir yelpazede gelir akışı yoluyla gelir. Bunlar elbette bitmiş üründe kısmi mülkiyet şeklinde bir bedelle gelir.

Eş finansman yoluyla riski hafifletmek

Finansman için özellikle tercih edilen bir yol, birden fazla tarafın üretim maliyetini paylaştığı ortak finansman olarak bilinir. 1995’teki popülerliğinin zirvesinde, ortak stüdyolar tarafından üretilen ve Fox, Miramax ve Paramount gibi endüstri devleri tarafından kullanılan filmlerin% 35’inde ortak finansman kullanıldı . Finansmana yönelik bu işbirlikçi yaklaşım, riski azaltmak için sıklıkla uygulanmaktadır – ve film endüstrisi içindeki finansal risk özellikle yaygındır. Sonuçta, talep değerlendirilinceye kadar bir değerlemenin yapılamadığı tek sektörlerden biri ve talep değerlendirilemiyor ve ilgili maliyetler, film yayınlanana kadar gerçekleştirilemiyor. Film yapımcılığına bağlı tehlikeler nedeniyle, yatırımcılar, çoğu zaman, çekingendir.

“Netflix ve gerçek zamanlı yayın hizmetleri, daha az finansal risk ve çok düşük dağıtım maliyetleri nedeniyle geleneksel film  pazarından büyük bir pay aldı. Günümüzde, genel olarak konuşursak, bir projeye finansman sağlamak üç seçenek haline geliyor. 1. Kendi Kendine Finanse Edilen 2. Crowdfunded 3. Yardım kuruluşları aracılığıyla devlet destekleri. ”

netflix ile ilgili görsel sonucu

Kitlesel fonlamanın yükselişi

Crowdfunding , gittikçe daha fazla sayıda film yapımcısının kendilerini çapraz bulduğu bir yol. Kitle kaynak kullanımının yükselişi, GoFundMe, Kickstarter ve diğer türevler gibi finansman dünyasında sıkı bir tutuşa sahip platformlarla geleneksel finansman olarak hareket etti.

“Crowdfunding kesinlikle geleneksel fonlara iyi bir alternatif, özellikle de kısa film projemi hayata geçirmemi sağladı. Ancak, aynı zamanda çok büyük bir çalışma ve bunun hafife alınması büyük bir hata olur. ”

“Tokenleştirilebilecek her şey belirtilecek”

Fırsat ve engellerinden bağımsız olarak, tokenizasyon yatırım için yaygın olarak kullanılan bir araç haline geliyor.  Analiz firması Inwara, stos yalnız 2019 yılının ilk çeyreğinde % 130 artmıştır. Bu büyüme devam edecek gibi göründüğü için Metzger, tokenizasyonun sağladığı fırsatların sadece filmlerle sınırlı olmadığını vurguladı.

“Film endüstrisi şu anda yalnızca sözde ‘uzmanlar’ ve yapım finansmanı düşüncesinin arkasındaki karar vericilerin karlı olacağı filmler üretiyor. Pazar araştırmasına, geçmiş başarılara veya sadece içgüdüsel hislerine dayanırlar. 

“Film endüstrisini belirleyerek izleyiciler güçlendirilecek ve nihayetinde hangi filmlerin üretileceğine karar verecek. Tüm eğlence endüstrisi, Hollywood stüdyoları ve hayran kültürü değişecek. Sık sık derim ki: Tokenleştirilebilecek her şey belirtilecek. ”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.