Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,412.46
+1723.16
Ethereum
$3,064.60
+56.59
Litecoin
$81.15
+0.41
DigitalCash
$29.21
+1.33
Monero
$116.93
-1.48
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.20
+0.53
Dogecoin
$0.15
0

Turkcell, MWC 2019’da Blockchain Çözümlerini Tanıttı

0 301

Türkiye’nin telekomünikasyon devi Turkcell, kimlik yönetimi için blok zinciri bazlı bir hizmet sundu.

Turkcell, yeni blok zinciri ürününü Mobile World Congress (MWC – Mobil Dünya Kongresi) 2019’da duyurdu. Kimlik Yönetimi çözümü, kullanıcılara kişisel bilgileri üzerinde kontrol ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) gereklerine uygun olarak gizlilik sağlama amacıyla tasarlandı.

Mevcut kimlik yönetimi sistemleri, kullanıcıların verilerinin üçüncü şahıslarla paylaşılmasını düşünüyor. Turkcell’in blockchain ürünü ise, gerekli kullanıcı verilerini bir blockchain üzerinde depoluyor ve ek kimlik doğrulamasını ortadan kaldırıyor. Turkcell ayrıca, ihtiyacı olanlara bağış uygunluğunu doğrulamak için kimlik yönetimi çözümünü içeren blok zinciri temelli bir bağış kullanım seçeneği de sundu.

“Blockchain Artık Olmazsa Olmaz”

Turkcell’in Blockchain teknolojisini kullanarak sunduğu çözümler, iki ülke operatörleri arasında ödenecek ücretleri belirliyor. Aracı firmaların ortadan kalkmasını da sağlayan yeni uygulamalar, yurt dışı kullanımlarındaki ücretlendirmeler içinde kullanılacak. Blok zinciri sistem ile birlikte kimlik verileri dışında kullanıcıya diğer kişisel verilerin paylaşılması için bir ağ oluşturulacak. Kullanıcının paylaştığı verilerin doğruluğu blockchain sistemi ile kontrol edilecek.

Turkcell Müşteri Deneyimi ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Serkan Öztürk, “Hizmetlerimizin tasarımında öncelikli olan dijital hizmetlerimiz. Çözümlerimizin müşteri deneyimini geliştirmek için blockchain teknolojisinin kullanılması şart. Dijital hizmetlerimizi geliştirmemize ve müşteri deneyimindeki çıtayı yükseltmemize yardımcı olacak.” dedi. Serkan Öztürk, “Blockchain müşteri deneyimini mükemmelleştirmek adına artık olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

1994 yılında kurulan Türkiye merkezli Turkcell, 9 ülkede faaliyet gösteren dijital bir operatör. 2018 yılında grubun net gelirinin 2 milyar liraya (377 milyon $) ulaştığı; gelirlerinin yıllık %21 oranında arttığı bildirildi.

Telefonica ve SK Telekom da Blockchaini Kullanıyor

Blockchain, global olarak telekom sektöründe geniş çapta kabul görüyor. İspanya’nın en büyük uluslararası telekomünikasyon şirketi Telefonica’nın da, dijital inovasyonunu blockchain ve yapay zeka kullanarak genişletmek için Microsoft ile ortaklık yaptığı belirtildi. İşbirliği, iki şirket tarafından yürütülen önceki çalışmalara dayanarak müşteri odaklı teknolojik gelişmeleri içeriyor.

Yine bu ay, Güney Kore’nin en büyük kablosuz operatörü olan SK Telecom (SKT), blok zinciri destekli bir mobil kimlik çözümü geliştirmek için dünyanın en büyük beşinci telekom şirketi Alman Deutsche Telekom ile işbirliği yaptı. Yeni kimlik çözümü; ticari erişim kontrolü, anlaşmalar ve sözleşmeler gibi uygulamalar için kullanılabilecek.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.