Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,127.82
-2223.89
Ethereum
$3,132.79
-76.45
Litecoin
$84.01
-1.13
DigitalCash
$30.25
-1.14
Monero
$118.88
-3.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.73
-1.48
Dogecoin
$0.15
-0.01

Dogecoin Kurucusu Palmer, Blockchain ile İnterneti Karşılaştırdı

0 312

En büyük 26. Kripto para Dogecoin kurucusu Jackson Palmer, blockchain teknolojisinin ortaya çıkışıyla internet arasında bir karşılaştırma yaptı.

Dogecoin kurucusu, paylaştığı bit twitte, blockchainin gelişmesinin internet gibi bir şey olmadığını düşündüğünü belirtti. Çarşamba günü Twitter’da bir tweet paylaşan Palmer, 10 yıllık gelişimden sonra internetin “kullanıcı talebini” ve “piyasaya uygunluğunu” gösterdiğini; blokchanin ile karşılaştırmanın “dürüstçe” olmayacağını söyledi.

https://twitter.com/ummjackson/status/1100529696486285312

Palmer, “Blockchain teknolojisini, 10 yıldan sonra bariz ürün pazarına uygun ve kullanıcı talebi olan internetin gelişimine benzetmek dürüst değil.” tweetini paylaştı.

Bitocin’in Pazar Uygunluğu İnternet Gibi Uzun Sürebilir

Tabii ki web tarihçileri Jackson’ın fikirlerine katılmıyor olabilir. İnternetin geçmişi, teknik olarak 1960’lı yıllara kadar uzanıyor. 1970’lerde bazı büyük üniversiteler internet kullanıyordu. 1980’lerde kişisel bilgisayarların ve BBS sistemlerinin yükselişi, Bitcoin’e yol açan “cypherpunk” (şifrepunk) devrimini hızlandırdı. Bununla birlikte, yalnızca Hiper Metin Transfer Protokolü (Hypter Text Transfer Protocol – HTTP) başlangıcına veya AOL günlerine kadar izlerseniz Bitcoin gecikiyor.

E-ticaretin, kısmen para aktarımıyla ilgili güvenlik eksikliği nedeniyle 2000’li yıllara kadar web’de yaygın olmadığı unutulmamalıdır. İlk e-ticaret sitelerinin birçoğu, ödeme bilgilerinizi veya e-posta ödemenizi girmenizi gerekli kılmıştı. Bir muhabir Amazon’dan ilk kez bir şey satın aldığında parayı havale ile gönderdi. E-Bay’da da çoğu alışveriş aynı şekilde işledi.

Yani, Bitcoin’in “kullanıcı talebini” ve “pazar uygunluğunu” bulması için internetin yaşadığı süreç gibi on yıllar gerekebilir. Web gibi, Bitcoin’in benimsenmesi de bazılarının istediği kadar hızlı olmamıştı; çünkü çok fazla bir şey yapması gerekmiyordu. Eğitim sistemlerinin web teknolojilerine olan güveninin artması, web’in daha sonra herhangi bir şey kadar yaygın olarak benimsenmesiyle ilişkilendirilebilir. Gerçekte, internet akıllı telefonların ortaya çıkmasına kadar her yerde bulunmuyordu. Düşük gelirli birçok insan için mobil bilgi işlemleri ilk defa bir kişisel bilgisayarda gerçekleşti. Artık mobil kullanıcıların internete hükmetmesi şaşırtıcı değil.

Palmer, Tweetlere Cevap Verdi

Twitter kullanıcısı Conor Ham, “blockchain teknolojisi Bitcoin dışındaki her şey” anlamına gelirse Palmer’ın değerlendirmesini kabul edebileceğini belirten bir yanıt verdi. Tweet, Dogecoin’i icat eden Palmer’ı bir parça kızdırdı.

Bir kaç takip tweetinde Palmer, görüşlerini açıklık getirdi.

https://twitter.com/ummjackson/status/1100777843280080896

Yukarıdaki tweet, birincisinin neredeyse iki katı kadar tartışmaya yol açtı. İnsanlar Palmer ile çeşitli gerekçelerle hemfikir değil, özellikle Bitcoin kullanıcıları. Öngörülü bir tweette Ari Paul, varlık el koyma işlemlerinde sadece suçlularla değil herkesin başa çıkmak zorunda olduğunu belirtti.

https://twitter.com/ummjackson/status/1100778810767622144

Paul, ABD’nin merkezindeki sol partinin radikal üyeleri tarafından Amerikalıların ceplerinde daha derine inmek için yapılan baskıyı hatırlattı.

Bill Gates’in dediği gibi, bu tür politikalar “vergi kaçakçılığına” yol açacak. Sonuç olarak, Monero ve Zcash gibi paralar, “ilerici” vergi politikalarının popülaritesi arttıkça, gelecek yıllarda ilgi görebilecek.

Dogecoin, piyasa değeri üzerinden 26. en değerli kripto para birimidir. Altyapısına yatırılan varlıklarında neredeyse çeyrek milyar var. Palmer bunu bir şaka olarak kurdu; ama şaka sürekli hale geldi. Dogecoin, çeşitli ödeme işlemcilerinin yanı sıra kumar sitelerinin kabul ettiği kriptosferde geniş kullanım alanı görüyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.