Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,317.86
+99.25
Ethereum
$3,143.55
-13.89
Litecoin
$85.33
+1.72
DigitalCash
$30.59
+0.57
Monero
$120.96
+1.33
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.76
+0.5
Dogecoin
$0.15
-0

Santander: Blokzinciri teknolojisinin 3 yıla daha ihtiyacı var

0 315

Santander: Blokzinciri teknolojisinin 3 yıla daha ihtiyacı var .

İspanyol bankası Santander’in blockchain’den sorumlu yetkilisi María Concepción de Monteverde, blockchain teknolojisinin büyük bir ilerleme kaydedebilmek için en az 3 yıla ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Yakın zamanda Ethereum üzerinden tahvil işlemi gerçekleştiren İspanyol Banco Santander, blockchain üzerine yaptığı çalışmaları Barselona’da düzenlenen European Blockchain Convention’da anlattı. Bankanın blockchain çalışmalarını yürüten María Concepción de Monteverde, 23 Ocak tarihli Yahoo Finance haberine göre blockchain teknolojisi üzerinde çalışan yeni finans çözümleri geliştirdiğini doğruladı.

Habere göre de Monteverde, bankanın blockchain’e ilişkin ticari stratejilerini açıklamasa da, yapılan testleri doğruladı. Buna karşın, Banco Santander yetkilisine göre blockchain teknolojisinin kayda değer bir gelişim gösterebilmesi için en az üç yıla ihtiyacı var. Banco Santander’in 20 milyon Avroluk tahvil işlemini Ethereum blockchain ağı üzerinde gerçekleştirdiğini bildirmişti. Bu çalışmayı hatırlatan de Monteverde:

“Bu pilot çalışması, satıcı ve alıcı arasındaki gerçek bir işlem olarak tamamlandı. Bundan sonra atılacak doğal adım, finansal piyasalara yönelik benzer çözümler sunmak olacaktır.”

Ödeme işlemlerinde dağıtık defter teknolojilerini deneyen tek finans kurumu Banco Santander değil: Hong Kong Para Otoritesi (HKMA) ve Tayland Bankası da Inthanon-LionRock adlı ortak CBDC (merkez bankası dijital parası) projesinde sonuca yaklaştıklarını duyurmuştu.

Blockchain: Bankalar ve “bankasızlar” için

Davos’ta düzenlenen 50. Dünya Ekonomik Forumu’na katılan  OKEx Finansal Piyasalar Direktörü Lennix Lai’nin açıklamasına yer vermişti. Habere göre Lai, blockchain temelli merkeziyetsiz, dijital bir finans sisteminin ve kripto paraların, hem geleneksel finans piyasalarında faaliyet gösteren kuruluşlara hem de banka kullanmayanlara fayda sağlayacağını ileri sürdü. Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları, kendi dijital para birimlerini çıkarmak için kolları sıvadı. Hafta başında yayımlanan habere göre Kanada, Birleşik Krallık, Japonya, Avrupa Birliği, İsveç ve İsviçre merkez bankaları ile Uluslararası Denkleştirme Bankası (BIS), merkez bankası dijital paralarını (CBDC) araştırmak için bir araya geldi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.