Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,934.48
+1045.93
Ethereum
$3,591.11
+25.95
Litecoin
$94.91
+0.63
DigitalCash
$38.37
+0.76
Monero
$135.84
-2.38
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.41
+0.83
Dogecoin
$0.22
+0.03

OkeX: Blok zinciri banka kullanmayanlar için en iyi teknoloji

0 292

OkeX: Blok zinciri banka kullanmayanlar için en iyi teknoloji .

Davos’ta bu hafta düzenlenen 50. Dünya Ekonomik Forumu’na katılan dev kripto borsa OKEx, küresel finans sistemini blockchain ve kripto paraların güçlendirebileceğini söyledi. OKEx Finansal Piyasalar Direktörü Lennix Lai tarafından 22 Ocak’ta yapılan iki sunumda, finansal hizmetleri dünya genelinde banka kullanmayan iki milyar insana götürmenin zorluğu ele alındı.

Özgür, açık ve izin gerektirmeyen bir finans sistemi

Lai, blockchain temelli merkeziyetsiz, dijital bir finans sisteminin ve kripto paraların, hem geleneksel finans piyasalarında faaliyet gösteren kuruluşlara hem de banka kullanmayanlara fayda sağlayacağını ileri sürdü. Merkeziyetsiz finans (DeFi), Lai’ye göre kuruluşların operasyonel masraflarını düşürebilir ve geleneksel bankacılığın hizmetlerini götüremediği yerlerde finansal katılımı artırabilir. Lai, şöyle belirtti:

“Dünya genelinde yasa düzenleyicilerden destek görüyoruz. […] Ayrıca, Bitcoin’in dalgalanması azalıyor ve ana akım finansa alternatif, cazip bir varlık haline geliyor. DeFi’da görülen güncel yükseliş de, insanların özgür, açık ve izin gerektirmeyen bir finans sistemini benimsemeye başladığını gösteriyor.”

Davos’un bu yılki teması, eşitsizliğin ve oligopolistik elitlerin finansal gücünün giderek artmasının, dünya halkı arasında hoşnutsuzluk yaratması ve Avrupa, Asya ve Latin Amerika’da son yıllarda çeşitli protestolara neden olmasının ardından, ”Uyumlu ve Sürdürülebilir Bir Dünyanın Taraftarları” olarak belirlendi. Monero’nun eski lideri Riccardo Spagni, bu yılki etkinliği geçtiğimiz yıl ile kıyaslayarak, geleneksel bankaların ve düzenleyici kişilerin hala hüküm sürdüğüne dikkat çekti. Fluffypony de olarak bilinen Spagni şu sözleri söyledi.

“Bu yılki Davos zirvesinde ve diğer blockchain etkinliklerinde, onlara uyum sağlamaz ve değişmezlerse kaybedeceklerini gösterdiğimizi düşünüyorum.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.