Hisse İspatı Birliği (POSA), Hizmeti-için-staking (STaaS) piyasasında yasal alanı iyileştirmek için kritik adımlar attıklarını ve bu kapsamda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile diyalog kurmaya başladıklarını açıkladı. POSA, duyuruya göre SEC ile Bitcoin’in (BTC) Emek İspatı mutabakat protokolünün varisi olan ve daha etkili ve ölçeklenebilir olduğu düşünülen Hisse İspatı protokollerinin artan yaygınlığını tartışmak için görüştü.

Staking, token birikimcilerinin kilitli tuttukları miktarlardan faiz kazanmasına olanak sağlıyor ve ağın genel etkinliğini destekliyor. POSA, uluslararası hukuk şirketi Paul Hastings LLP’nin yasal analizini içeren bir teknik kılavuz sundu ve yasal analize ilişkin diyalogun sürdüğünü belirtti.

İlerleme SEC görüşmelerinde rapor edildi

SEC ile görüşmeler, şubat ayında kuruluşu PoS teknolojisi konusunda eğitmek ve STaaS teklifleri için yasal bir çerçeveyi tartışmak için yapıldı. POSA, STaaS sağlayıcılarından yatırım tavsiyesinden uzak durmalarını talep etmek, finans sektörü terminolojisinden kaçınmak (“faiz”, “kar payı”, “getiri” gibi), ağdaki güvenlik ve katılıma odaklanmak ve ödül miktarlarına ilişkin garanti sunmaktan kaçınmak gibi, olası yasal endişeleri gidermeyi amaçlayan, sektör güdümlü standartları sundu.

“Bizimle görüşmek ve staking’in ABD’de nasıl başarılı olabileceğine ilişkin bir diyalog başlatmak için zaman ayırmalarına minnettarız. Bu tartışmayı, birbirimizden bir şeyler öğrenmek, staking tabanlı protokollerinin ABD’de gelişme potansiyelini korumak ve tüketicileri korumak için süregelen bir fırsat olarak görüyoruz.”

Coinbase Custody ürün yöneticisi Bryce Ferguson, “Sektörün düzenleyiciler ile açık diyalog halinde olması ve staking hizmeti sağlayıcılarının belirli standartlara uyması kritik öneme sahip. Sektör oyuncuları birlikte çalışarak Hisse İspatı ağlarının gelişmeye devam etmesini sağlayabilir.” diye açıkladı.