Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,932.00
-750.66
Ethereum
$3,135.94
-23.51
Litecoin
$86.94
+2.99
DigitalCash
$30.25
-0.55
Monero
$120.84
+0.82
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.11
+0.73
Dogecoin
$0.15
-0

Nestle ve Carrefour, IBM Blockchain Platformunu Kullanacak

0 293

Nestle ve Carrefour, tüketicilerin IBM’in Food Trust platformu üzerinden ürün verilerine erişmesine izin veriyor.

İsviçreli gıda devi Nestle ve Fransız perakendecisi Carrefour, pazartesi günü ortaklaşa bir karar aldı. Nestle fabrikasından Carrefour’un mağazalarına giden patates püresi Mousline’nin üretim hattı, akıllı telefon ile ambalajdaki QR kodunu taranarak, izlenebilecek.

Hizmet, ürünün üretim tarihi ve kalite kontrol parametrelerinin yanı sıra depolama zamanları ve depoların konumlarını sağlıyor. Tüketiciler, ürün için patateslerin tedarik edildiği çiftçiler ve pürenin nasıl yapıldığı hakkında da bilgi bulabilecek.

Habere göre, Nestle, müşterileriyle veri paylaşmak için ilk kez bir blok zinciri platformu kullanıyor. Nestle’nin SVP’si ve küresel tedarik zinciri başkanı Vineet Khanna, konuya ilişkin şunları söyledi;

“Doğru, güvenilir ve tarafsız bilgi sağlayarak, ürünlerimize daha fazla şeffaflık getirmek için blockchain teknolojisini kullanıyoruz. Perakendeciler ve tüketiciler başta olmak üzere tüm değer zincirine fayda sağlayacaktır.”

Nestle, 2017’den Beri Blockchain Platformunu Takip Ediyor

Nestle ve Carrefour, yeni hizmeti önümüzdeki birkaç ay içinde deneyecek. Mousline ürünü ile birlikte “teknolojinin etkisini ve ölçeklenebilirliğini anlama ve daha ileri gelişmeler hakkında karar verme konusunda bilgi sağlama” hedefleniyor.

Nestle, 2017’de IBM Food Trust’a kurucu üye olarak katıldığından bu yana blockchain teknolojisinin kullanımını izliyor. Carrefour, geçen ekim ayında platforma katıldı.

Carrefour’un blockchain program direktörü Emmanuel Delerm, şirketin IBM platformuna geçmeden önce, iç mühendis ekiplerini kullanarak, 1 yıldan fazla bir süre kendi blok zincirinde çalıştığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta, dünyanın en büyük ikinci süpermarket şirketi olan Albertsons Companies, ayrıca, geçen yıl E-coli salgınıyla bağlantılı marulların pilot takibini planlayan bir Food Trust üyesi oldu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.