Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,772.27
+2410.69
Ethereum
$3,053.42
+109.89
Litecoin
$81.40
+3.39
DigitalCash
$29.71
+1.98
Monero
$116.68
+4.36
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.19
+1.43
Dogecoin
$0.16
+0.01

İsviçre Menkul Kıymetler Borsası SIX Dijital Varlıklar Borsası Prototipini Başlattı

0 334

 

İsviçre Menkul Kıymetler Borsası SIX Dijital Varlıklar Borsası Prototipini Başlattı.

İsviçre Menkul Kıymetler Borsası SIX, dijital varlıklar için döviz ve merkezi menkul kıymetler depolarının (CSD) pilot versiyonunu başlattı.

Dijital varlıklar iştiraki SIX Digital Exchange (SDX) altında başlatılan prototip platformunun, bir duyuruya göre, 2020 20 çeyreğine yönelik tam bir lansmana yaklaşırken daha fazla işlev görmesi bekleniyor.

Bu platform, “finansal piyasaların geleceğini sergilemeyi” ve aynı zamanda erken dönem test uzmanlarından geri bildirim almayı hedefliyor.

SDX ayrıca, dağıtılmış bir muhasebe teknolojisinin (DLT) tabanlı bir CSD’nin “herkes için adil pazar koşullarını sağlamak için merkezi bir emir defteri borsa modeliyle birleştirilebileceğini” göstermek istediğini belirtti.

isviçre sıx ile ilgili görsel sonucu

SDX başkanı ve SIX yönetim kurulu üyesi Thomas Zeeb şunları söyledi:

“Bu prototipin piyasaya sunulması, endüstrimizi ileriye taşımak için güvenilir bir dijital altyapı yaratmada önemli bir kilometre taşıdır. Şimdi geleceğin finansal piyasaları ve nihayetinde insanların ve işletmelerin sermayeye erişim şekilleri için vizyonumuzun uygulanabilirliğini göstermeye bir adım daha yaklaşıyoruz. ”

Platformun “test durumları” için erken işlevselliği, dijital güvenlik belirteçlerinin çıkarılmasını, canlı alım satım işlemlerini ve anında uzlaşmayı kapsayacaktır.

Duyuruya göre, “Bu, ödeme belirteci kavramını benimseyen işlemin nakit ayağını ve belirli DLT üye düğümleri arasındaki işlemleri izlemenin mümkün olduğu dağıtılmış bir portala erişimi içerecektir.”

SDX’in alım satım tesisi SIX altyapısına benzeyecek, belirteç ihracı ise SIX’in Connexor raporlama servisini ve işlevselliğini kullanacak.

Nihayetinde, SDX, merkezi bir karşı taraftaki temerrüt fonu teminatı için karşı taraf riski veya gerekliliği olmadan anında ödeme yapmayı amaçlamaktadır. SDX, “Bu, alım-satım tarafının bir ticareti gerçekleştirmek için gerekli nakit ve varlıklara sahip olması durumunda, anlaşmanın anında gerçekleşeceği anlamına gelir” dedi.

Prototipin ikinci aşamasının “önümüzdeki aylarda” hazır olması bekleniyor ve bu ilk aşamadan geri bildirim alacak. Ayrıca, SDX’e göre, ilk ticaret sonrası ve dijital gözaltı fonksiyonelliğini de ekleyecek. Exchange kullanıcıları, varlıklarını SDX üzerindeki “dağıtılmış bir şekilde”, özel bir anahtar kullanarak erişebilecekler.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.