Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,700.38
-1114.34
Ethereum
$3,045.09
-54.7
Litecoin
$82.58
+1.4
DigitalCash
$29.82
+0.19
Monero
$117.82
-0.19
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.09
-0.02
Dogecoin
$0.15
-0

İstanbul Blockchain Okulu’nda Dersler Ekim Ayında Başlayacak !

0 332

İstanbul Blockchain Okulu’nda Dersler Ekim Ayında Başlayacak !

 

Habitat Derneği ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği iş birliğiyle hayata geçirilen İstanbul Blockchain Okulu’nda verilecek Blockchain Uzmanlığı Eğitimleri için ilk ders zili 1 Ekim’de çalacak. Bahçeşehir Üniversitesi bünyesindeki BlockchainIST Center’ın üstlendiği proje, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında fonlanıyor. Ücretsiz eğitim için kayıtlar 25 Eylül’e kadar devam ediyor.

Cointelegraph ile paylaşılan bilgiye göre bu eğitimlerin üç grupta daha tekrarlanması planlanıyor. 25 kişilik kontenjanla açılan blockchain eğitimleri Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilecek. Dört haftalık eğitim, toplamda 104 saat sürecek. En az yüzde 80 oranında devamlılık zorunluluğu belirlenen eğitim esnasında ve kurs sonunda verilen sınavlardan geçenler sertifika almaya hak kazanacak.

Amaç Türkiye’de Blockchain uzmanı mühendis yetiştirmek

Habitat Derneği’nin 10 Eylül’de yaptığı duyuruda, katılımcıların özellikle mühendislik veya bilgisayar programcılığı mezunu olma beklentisi dikkat çekiyor. Farklı bölümlerden mezun olanlar da programa katılabiliyor; ancak bunun için temel algoritma becerilerine sahip olmaları isteniyor. Ayrıca temel veya orta seviyede Javascript bilen, Java ve Python dillerinden en az birini kullanmış veya bu yazılım dilleri konusunda bilgili kişilere kontenjan için öncelik verilecek.

Blockchain teknolojisinin Türkiye için küresel dijital dönüşüm sürecinde önemli bir fırsat olduğunu ifade eden duyuruya göre, İstanbul Blockchain Okulu Projesi dünya genelinde ihtiyaç duyulan yetişmiş insan gücünü Türkiye’den çıkarmak için hayata geçirildi. Açıklamaya göre:

“Türkiye’nin veri çağına ayak uydurabilmesi ve teknoloji ihracatını artırmasını desteklemek için hayata geçirdiğimiz İstanbul Blockchain Okulu Projesi ile İstanbul’da bilişim sektörünün ve katma değeri yüksek Blockchain temelli teknoloji pazarının büyümesine katkı sağlamayı hedeflemektedir.”

istanbul blockchain okulu ile ilgili görsel sonucu

Uçtan uca blockchain eğitimi

Blockchain Teknolojisi Uzmanlık Eğitimi adıyla açılan kursta eğitimler giriş düzeyinden başlayacak, blockchain ve yazılım geliştirme düzeyine kadar ilerleyecek.

Blockchain, fintech uygulamaları ve kripto ekonomiye girişi kapsayan ilk bölümün ardından Bitcoin ve Ethereum mimarisi, mutabakat protokolleri gibi dersler işlenecek. Diğer yandan finansal piyasalar, vadeli işlemler ve borsaya yönelik eğitimlerle potansiyel blockchain uzmanlarının finansal taraftaki olası boşlukları kapatılacak. İnternet üzerinden duyurulan eğitim programına göre blockchain kursu blockchain girişimciliği ve yeni nesil platformların anlatımıyla tamamlanacak.

Cointelegraph’a eğitimle ilgili bilgi veren BlockchainIST Center Genel Koordinatörü Mehmet Fırat Ünal, İstanbul Blockchain Okulu projesinin Blockchain Uzmanlığı Eğitimleri’nde ilk grubun ardından, üç eğitim daha olacağını belirtti. Ünal ayrıca blockchain eğitimleriyle ilgilenenlere fayda sağlayacak online içeriklerin de en kısa sürede hazırlanıp paylaşılacağını açıkladı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.