Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,535.89
-323.07
Ethereum
$3,151.14
-20.52
Litecoin
$83.96
-1.71
DigitalCash
$30.75
-0.17
Monero
$120.22
-0.25
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.43
-0.62
Dogecoin
$0.15
-0

Güney Kore, Sertleşen Kripto Yasasının Düzenlenmesini Umut Ediyor.

0 285

Güney Kore, Sertleşen Kripto Yasasının Düzenlenmesini Umut Ediyor.

Güney Koreli düzenleyiciler kripto para birimleri üzerindeki blok zinciri kuvvetle desteklemektedir ve bazı son olaylar bu hipotezi daha da kanıtlamıştır. Sonuç olarak, yerel dijital varlıklar borsalarının % 97 kadarının iflas  tehlikesi altında olduğunu belirtti . 

Bu arada, yerel politikacılar ve düzenleyiciler nihayet bu karmaşık ama önemli şifreleme pazarına biraz netlik getirebilecek yeni bir dizi düzenleme yapmaya başladılar. Peki, başarılı olma olasılıkları ne kadar ve temel engeller neler?

Orta büyüklükteki borsa kapanışı daha büyük problemler ortaya çıkardı 

Her ne kadar Güney Kore borsalarının Bitcoin ( BTC ) ve diğer dijital varlıklarla işlem yapmasına izin veriliyor olsa da, Prixbit adlı yerel bir kripto borsalarının kapatılmasının son günlerde ortaya koyduğu gibi, bu platformların çoğunun düzeltilmesi gibi görünüyor. O zaman kapatıldı , Ağustos başında sahipleri dediği gibi “nedeniyle olumsuz iç ve dış etkilere,” yerel basın bildirdi Upbit, Bithumb, Coinone ve Korbit, gayri resmi olarak dört büyük”olarak bilinen – Ülkenin büyük dört oyuncu hariç o ”- birçok küçük ve orta ölçekli borsa, bankaların yerinden edilmesinin bir sonucu olarak kullanıcıları için gerçek ad sanal hesaplar açamıyor.

Nitekim, Güney Koreli düzenleyiciler Ocak 2018’de Anti-Kara Para Aklama ( AML ) çabalarının bir parçası olarak kripto para birimleri için gerçek bir ticaret sistemi sunarken , yalnızca şu ana kadar büyük dört ticaret platformu yerel bankalarla ilgili ilişkiler kurmayı başardılar. 

Yeni düzenlemelere göre, yerel şifreleme piyasalarının, kullanıcıların işlem verilerini bankalarla paylaşması gerekirken, tüccarlar yalnızca banka hesaplarını yalnızca ticari hesaplarındaki adlarıyla eşleşen adlarında kullanabilirler.

Avukata göre, diğer borsalar ısrarla bankalardan bu hizmetleri kendileri için de yapmasını istemesine rağmen, tüm teklifler “gerçek isim esasına sahip kripto para işlemlerinin para aklama, terör veya diğerlerine karşı savunmasız olabileceği varsayımına dayanarak reddedildi. Yasa dışı aktiviteler.” 

Bu, Seul merkezli kripto para birimi şirketi BCSolution’ın pazar analisti Jun-heon Hwang’a göre, bireylerin şirket altındaki işlemlerini veya “bal peteği” hesaplarını kaydetmek için Güney Kore ticaret platformlarının büyük dördünde yer almadığını ortaya koydu. 

Sanal hesaplarla ilgili yasa, bu boşluğu terk ediyor, Hwang  yerel bankaların daha küçük işlem borsası için hizmet sunmakta isteksiz olduklarını söyledi. Analiste göre, petek şirket hesaplarındaki bağımlılık, bu küçük ve orta ölçekli oyuncuları saldırıya ve güvenlikle ilgili diğer olaylara karşı özellikle savunmasız kılıyor. 

İlgili resim

Yerel yönetmelikler 2017–2018 yıllarında sertleşti

Bankalar, asıl amacı tanıdıklarında, bu hesapları kendi takdirleri doğrultusunda kapatabilir veya kapatamazlar. Uygulamada çoğu banka, bankalar başka endişelere neden olmadıkça kripto para birimleri için kullanıldıkları için tanındıktan sonra bile bu hesapları sonlandırmamış ya da kapatmamıştır. ”

Güney Kore’de işlem hacmine göre en iyi 10 kripto değişimi yapan Kdex temsilcisi, , yerel bankalara en az birkaç kez kaydolmaya çalışmasına rağmen gerçek ad sanal hesaplar sağlamadığını doğruladı. Her ne kadar Kdex üçüncü taraf bir şirketle işbirliği yaptıktan sonra “gerçek bir isim sertifikası” oluştursa da, sözcü, gerçek yaptırım sistemine sahip olmanın para yatırma ve çekme işlemlerini oldukça kolaylaştıracağını söyledi.

“İronik olarak, sanal hesapların eksikliği dolambaçlı bir şekilde yardımcı oldu: bu tür hesapların eksikliği, GOPAX kullanıcılarının şu anda yatırma ve para çekme amacıyla kullandıkları banka hesaplarını kullanmalarına izin veriyor. Buna karşılık, sanal hesaplarla yapılan alışverişler kullanıcının bunları kullanmak için belirli bir ticari bankada bir hesaba sahip olmasını gerektirir; bu nedenle, sanal hesapların eksikliği GOPAX için kullanım kolaylığını arttırmaya hizmet etti. ”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.