Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,276.97
-2357.48
Ethereum
$3,151.18
-99.21
Litecoin
$83.68
-3.24
DigitalCash
$30.12
-1.49
Monero
$119.70
-1.79
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.23
-1.84
Dogecoin
$0.15
-0.01

Kriptoda Dolandırıcılardan Korunma Yolları ve Güvenilir Topluluklar

0 484

Son günlerde sıkça rastlanan ve hızla yayılan paralı yada özel gruplar üzerinden kullanıcıların mağdur edilmesi yada dolandırılması gibi olaylara dikkat çekmek , kriptoya yeni başlayan kullanıcılarımızı uyarmak ve güvenilir  , Telegram topluluklarına girerek buralarda kendilerini eğitmelerini sağlamak amacıyla bu makaleyi yazma gereksinimi hissettik.

Sistem nasıl işliyor ondan bahsetmek isterim öncelikle. Bu grupları kuran kişiler öncelikle sosyal medya hesaplarından çoğunlukla Twitter ve Telegram üzerinden yüksek kazanç elde ettiğini gösteren görseller ile insanların dikkatini çekmeye başlıyor. Belirli dönemler de analizle ve paylaşımlar yaparak çok fazla kazanç elde ettiklerini göstermeye çalışıyorlar. Kısa zaman içinde yüksek sayıda topluluğa hitap etmeye başlayan bu kişiler kullanıcıları genellikle iki şekilde kandırmaya çalışıyor.

  1. Kullanıcılardan bakiyelerinin tamımını isteyip, Kullanıcılar adına al sat yapacak ve kazancını bölüşeceklerini belirtiyorlar.
  2. Kullanıcılara özel gruplarında analizlerin paylaşıldığını ve kişilerle direkt olarak ilgileneceklerini söyleyip gruba katılım için aylık yada yıllık ücret alıyorlar.

Kullanıcılar bu olaylardan herhangi biriyle karşılaşması durumunda dolandırılmak istendiğini bilmeli ve bu durumu topluluğu bildirmek adına yazışmaların görüntüsünü alıp paylaşmalarını öneriyoruz.

Yeni Başlayan Kripto Kullanıcılarının Dikkat Etmesi Gereken Noktalar:

  1. Bakiyenizi kimseye emanet etmeyin. (Kişi bakiyenizi çalabilir, kişi bakiyenizin çalınmasına sebep olabilir yada kişi bakiyenizi zarara sokabilir.)
  2. Borsa üzerinden güvenilir olmayan botlara Api vermeyin. (Bakiyenizi çekme yetkisini hiçbir bota vermeyin)
  3. Paralı gruplara katılmaktan kaçının. (Her söylenen coin’i almayın ve Pump’dan uzak durun.)
  4. Telegram üzerinden tanımadığınız kişiler tarafından gelen mesajlara cevap vermemeye çalışın.
  5. Borsalara giriş yaparken alan adını kontrol ediniz. (Google üzerinden borsanın adını arayarak giriş yapan kullanıcılar en üste çıkan reklam, borsanın hırsızlar tarafından kurulmuş sahte bir versiyonu olabilir.)
  6. Mail üzerinden gelen shipping (Oltalama) maillerine dikkat edin. (Bu saldırılarda saldırgan, bir insanı ya da bir kuruluşu taklit ederek kullanıcının üzerinde bir aksiyon almasını gerektiren bir mail atar ve böylece saldırgan, kullanıcıya ait kritik bir veri ya da bilgiye erişim sağlar.)
  7. Anti virüs programları kullanın ve size ait olmayan cihazlardan hesabınıza giriş yapmayın.

Güvenilir Telegram Grupları ve Sayfaları:

  • Kazanç Rehberi: 3,000 kişiye yaklaşan bu grup içerisinde airdroplar hakkında sohbet ve yardımlaşmalar yapılmaktadır.
  • Bibox Türkiye:Bibox kripto para borsasının resmi Türkiye grubudur. İçerisinde ilerleyen zamanlar Türklere özel etkinlikle paylaşılacak.
  • Kazanç Rehberi Sayfası: Airdopların paylaşıldığı bu sayfa sayensin güncel airdropları takip edebilirsiniz.
  • Kripto Para Değerlendirmleri: 2 Yılı aşkın geçmişi olan bu grup içerisinde kripto paralar hakkında sohbetler yapılmaktadır.
  • Bitcoin Türkiye: Bitcoin Türkiye grubu yaklaşık 1,300 kişilik katılımcı ile Bitcoin hakkında sohbetlerin edildiği güzel nadide gruplardan.
  • Muhabbit Muhabbet: İçerisinde birçok uzmanın ve fenomenin bulunduğu Muhabbit programının resmi telegram grubudur.
  • Barış Büyüktaş Finans: Twitter kripto fenomeni Barış Büyüktaş’ın analizleri paylaştığı telegram sayfasıdır.

Listeye eklenmesini istediğiniz tüm grup yada sayfaları [email protected] adresine mail atarak bildirebilirsiniz.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.