Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,923.52
+1182.56
Ethereum
$3,053.86
+10.64
Litecoin
$81.16
+0.95
DigitalCash
$29.64
+0.86
Monero
$117.34
+2.66
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.09
+0.22
Dogecoin
$0.16
+0.01

Cryptopia, Hacklenen Varlıklarının Yüzdesini Hesaplıyor

0 323

Yeni Zelanda merkezli kripto varlık değişimi Cryptopia, ocak ayındaki hack değerlendirmesi sonucu tüm varlıklarının yüzde 9,4’ünün çalındığını iddia etti.

Cryptopia, Ocak 2019’da halka açık “büyük bir güvenlik ihlali” olduğunu belirttikten sonra çevrimdışı oldu. Bu da muhtemelen en az 3 milyon dolarlık bir hırsızlıkla sonuçlandı. Ülkedeki bazı kanun uygulayıcı kurumları da dahil edeceğine söz veren Cryptopia’nın duyurusu, borsadaki tüm işlevsellik ve ticaret hizmetlerinin bir sonraki duyuruya kadar askıya alınacağını belirtti.

Borsa ve Cryptopia’nın web sitesi, şubat ayının sonunda hala kapalı. Kullanıcılar, sitenin işlevselliği, Cryptopia’nın hack ile başa çıkma planları ve herhangi bir güncellemeyle ilgili bilgisiz kaldılar.

En Kötü Senaryoyu Hesaplıyorlar

26 Şubat 2019’da borsa, Twitter hesabından durum için birkaç güncelleme göndermeye başladı. İlk olarak ocak ayındaki saldırı için en kötü senaryoyu hesapladıklarını iddia ettiler: Borsadaki tüm varlıkların yüzde 9,4’üne kadar.

Aynı günün ilerleyen saatlerinde, hesaptaki tweetler, borcun bireysel hesapları güvence altına alarak işlemi yeniden açmak için hazırlıklar yaptığını ileri sürdü. Ancak daha sonra tweet kullanıcılarına eski cüzdan adreslerine başka fon yatırmamalarını söyledi. Cryptopia’nın Twitter hesabı, sitenin yeniden açılmasıyla ilgili olarak gelecekteki güncellemeler için umut vaat ediyor.

Şubat 2019’un başında yayınlanan bir Chainalysis raporuna göre, bu saldırının ve birkaçının “Alfa” ve “Beta” olarak adlandırılan iki grup tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel. Bu bilgisayar korsanları, çalıntı kripto varlıklarını çeşitli cüzdanlara dönüştürmek ve bir iz bırakmadan söz konusu varlıkları fiat olarak değiştirmek için karmaşık bir yöntem ortaya koyuyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.