Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,132.57
-498.71
Ethereum
$3,066.38
-36.87
Litecoin
$82.63
+1.21
DigitalCash
$29.97
+0.44
Monero
$118.62
+1.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.38
-0.02
Dogecoin
$0.16
0

Cosmos Ağı Tendermint Core’da Önemli Bir Açık Tespit Etti

0 413

Cosmos Ağı Tendermint Core’da Önemli Bir Açık Tespit Etti .

Blockchain birlikte işlerlik platformu Cosmos,1 Ekim’de yayınlanan bir forum gönderisinde mutabakat cihazı Tendermint Core’da ”yüksek seviyede gizlilik zafiyeti” olduğunu açıkladı.

Duyuruya göre açığın tespit edilmesinin ertesi günü bir güncelleme yaması piyasaya sürüldü. Sistem açığının Tendermint’in tüm versiyonlarını etkilediği söyleniyor. Tendermint ile çalışan ağlardaki tüm onaylayıcı ve hizmet sağlayıcılarının yazılımlarını en kısa sürede güncellemesi söylendi.

Blockchainler arası iletişim

Cosmos platformu blockchainlerin birbiriyle iletişim kurmasına ve işlem yapmasına olanak sağlıyor. Tendermint ekibi tarafından geliştirilen platform, blockchain birlikte işlerliğini sağlamak için blockchainler arası iletişim protokolü kullanıyor.

Aynı zamanda kripto alanındaki en iyi staking projelerinden biri olma özelliğini taşıyor.

cosmos ağı ile ilgili görsel sonucu

Güncel blockchain zafiyetleri

Blockchain güvenliği açısından pek de parlak olmayan bu haftada duyurusunun yanı sıra ZCash ve Lightning Network’te de sistem açıkları keşfedildi.

Cosmos, sistem açığı ile ilgili pek bilgi vermese de Lightning Network’teki sistem açığı geliştiricisi tarafından tamamen açıklandı.

Açık kanallara işlem kabul eden LN düğümlerinin, işlemin ”söylendiği gibi” olup olmadığını, herhangi bir saldırganın kanaldaki tüm parayı ödeme yapmadan kullanmasını önlemek için kontrol etmesi gerekiyordu.

29 Eylül’de duyurulan ZCash açığı ise korunan tam düğümlerin IP adresleri ilgiyi üstveriyi sızdırıyordu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.