Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,631.40
-952.32
Ethereum
$3,133.90
-40.35
Litecoin
$83.17
-1.67
DigitalCash
$30.29
-0.34
Monero
$118.85
-1.7
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.18
-0.66
Dogecoin
$0.15
-0

Birleşik Arap Emirlikleri, Kripto Mevzuatları İçin Sektörden Bilgi Toplayacak

0 265

Birleşik Arap Emirlikleri, Kripto Mevzuatları İçin Sektörden Bilgi Toplayacak

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Menkul Kıymetler ve Emtia Kurumu (SCA), kripto varlıkları için taslak mevzuatlar yayınladı.

Sektörden geri bildirim istiyorlar

15 Ekim’de yapılan resmi açıklamaya göre SCA, 29 Ekim’e kadar taslak mevzuatlar hakkında kamudan geri bildirim toplayacak ve sonrasında sektörle ilgili son yasa hazırlığını yapacak.

SCA, nihai düzenleme için tekliflerin dikkate alınacağını belirterek, yatırımcılar, aracılar, finansal analistler, araştırmacılar, medya ve diğerleri de dahil olmak üzere kripto sektöründe yer alan tüm tarafların belge hakkında geri bildirimde bulunmaya davet edildiğini belirtti.

Mevzuat uygulandıktan sonra rehberlik sağlanacak

Açıklamada belirtildiği üzere taslak, token ihraççılara yönelik gereklilikler, menkul kıymet ve saklama politikaları, yatırımcıları koruma ve finansal suçlarla mücadele tedbirleri, bilgi güvenliği kontrolleri gibi 28 bölümden oluşuyor ve BAE’deki kripto varlık sektörünün tüm yönlerini kapsıyor.

Mevzuat uygulandıktan sonra, piyasa katılımcılarının SCA’dan sektörün belirli bir kısmı ve mevzuat gereklilikleri hakkında elektronik hizmetler sistemi aracılığıyla rehberlik talebinde bulunabilecekleri belirtiliyor.

bae kripto ile ilgili görsel sonucu

BAE’deki ICO’lar

SCA daha önce 2019 yılının ilk çeyreğinin sonuna kadar ülkede ilk dijital para arzı (ICO) mevzuatlarını uygulamaya koyma planlarını açıklamıştı. Yetkili kurumun CEO’su Obad Al Zaabi, ICO sicil tescili ve lisanslamasında önemli bir talep olduğunu belirtmişti ve yerel medya da SCA’nın Abu Dhabi Menkul Kıymet Borsası ve Dubai Finans Piyasası ile birlikte çalışarak ICO token ticareti için bir platform oluşturacağını bildirmişti.

BAE hükümeti ve Suudi Arabistan 2019 yılının başlarında blockchain teknolojisinin etkilerini daha iyi anlamak ve sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmak için bir kripto para birimi oluşturma konusunda iş birliği yapacaklarını açıklamıştı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.