Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,293.11
+757.12
Ethereum
$3,096.79
+25.26
Litecoin
$81.63
+0.48
DigitalCash
$29.92
+0.75
Monero
$118.28
+1.67
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.39
+0.13
Dogecoin
$0.16
0

Barış Özistek: “Türkiye, Blockchain Teknolojisini Yolun Başında Yakaladı”

0 311

Barış Özistek: “Türkiye, Blockchain Teknolojisini Yolun Başında Yakaladı”

TÜBİTAK BİLGEM’in düzenlediği 2. Ulusal Blokzincir Çalıştayı’nda sahne alan Barış Özistek, Blockchain platformu sayesinde Türkiye’nin bu teknolojiyi yolun başında yakaladığını belirtti.

Blockchain Türkiye Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek, 25-26 Eylül tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen 2. Ulusal Blokzincir Çalıştayı’nda sahne aldı ve blockchain alanında yaptığı çalışmaları özetledi.

blockchain türkiye ile ilgili görsel sonucu

Kamu ve özel sektörden 70 şirket blockchain için çalışıyor

Blockchain teknolojisini henüz yolun başında yakaladığını kaydeden Özistek, dünyada bu alanda yaşanan en büyük zorluğun günlük hayat içinden uygulama çıkarabilmek olduğunu vurguladı ve ekledi:

Blockchain, Türkiye’nin gündeminde

2. Ulusal Blokzincir Çalıştayı’nda dikkat çeken bir diğer konuşma, TÜBİTAK BİLGEM Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü’nde (UEAKAE) eKimlik Uygulamaları Bölüm Yöneticisi Dr. Oktay Adalıer tarafından gerçekleştirilmişti. E-Kimlik başlıklı bir konuşma yapan Adalıer, TÜBİTAK BİLGEM’in blockchain tabanlı bir dijital kimlik doğrulama sistemi üzerinde çalıştığını belirtmiş ve detayları paylaşmıştı.

Dijital kimlik uygulamasının yanı sıra, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da blockchain’i önemli bir gündem maddesi olarak görüyor. Öyle ki, geçtiğimiz günlerde yayınlanan Strateji 2023 belgesine göre bir Ulusal Blockchain Altyapısı kurulması hedefleniyor. Bu altyapıyla birlikte, özel sektör ve kamudaki farklı pilot projeler için yasal düzenlemelerin esnetileceği “sandbox” ortamları oluşturulması planlanıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.