Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,781.40
-707.09
Ethereum
$3,129.01
-26.46
Litecoin
$87.65
+3.88
DigitalCash
$30.22
-0.32
Monero
$120.35
+0.37
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.12
+0.68
Dogecoin
$0.15
-0

Bangladeş ilk blockchain havale hizmetini başlatıyor

0 317

Bangladeş ilk blockchain havale hizmetini başlatıyor.

Güney Asya Bangladeş ülkesi, yakında Malezya’daki Bangladeşli göçmenlerin maaş havalelerini kendi ülkelerine anında transfer etmelerine izin verecek ilk blok zinciri havale sistemini alacak.The Business Standard’ın bir raporuna göre , İngiliz ulusal bankacılık hizmeti şirketi Standard Chartered Bank (SCB) bugün Bangladeş için blockchain tabanlı sınır ötesi havale hizmetini duyurdu.

SCB, havale hizmetini Bangladeş merkezli mobil bankacılık platformu bKash ve Malezyalı havale sağlayıcısı Valyou ile işbirliği içinde geliştirdi. Çin iş holdingi Alibaba Group’un finans kolu olan Ant Group’un blockchain teknolojisini kullanıyor.Eskiden Ant Financial olarak bilinen Ant Group, SCB’yi yeni blockchain havale sistemleri üzerinde çalışmak üzere 2018’de ana ortak bankası olarak atadı.

Bangladeş için havale hizmeti hala ticari testinin son aşamasındayken, banka bunu yakında Valyou ve bKash müşterileri için başlatmayı planlıyor. Lansmanın ardından, Malezya’daki Bangladeşli ücretliler, Valyou aracılığıyla Bangladeş’teki bKash cüzdan sahiplerine para aktarabilecekler.

Standard Chartered Bank, havale hizmeti için fon mutabakat bankası ve düzenleyici onay sahibi olarak hareket edecektir.Bangladeş Standard Chartered Bank CEO’su Naser Ezaz Bijoy, işçi dövizlerinin Bangladeş ekonomisi için önemli bir itici güç olduğunu ve milyonlarca aileyi desteklediğini söyledi. 7 gün 24 saat kullanılabilen bir anında havale sisteminin başlatılması, havale işlemini havale yapanlar için daha uygun hale getireceğini söyledi.

SCB ayrıca giyim üreticisi ve ihracatçı Viyellatex Ltd. ve Viyellatex Spinning arasındaki bir ticaret için bir kredi mektubu yayınlayarak Bangladeş’teki ilk blok zinciri işlemini gerçekleştirdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.