Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,315.85
+311.65
Ethereum
$3,134.59
-0.91
Litecoin
$85.39
+1.66
DigitalCash
$30.31
+0.44
Monero
$120.42
+0.58
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.68
+0.42
Dogecoin
$0.15
-0

LedgerX borsası fiziksel olarak yerleşik Bitcoin mini vadeli işlemlerini başlattı

0 421

LedgerX borsası fiziksel olarak yerleşik Bitcoin mini vadeli işlemlerini başlattı

ABD’de düzenlenmiş bir vadeli işlem borsası olan LedgerX, fiziksel olarak yerleşik Bitcoin ( BTC ) vadeli işlem sözleşmeleri başlattı . Bu, yatırımcıların BTC’nin fiziksel olarak teslim edilmesini sağlar ve bazı analistler bunun BTC’nin fiyatı üzerindeki etkisini artıracağına inanıyor.

XBT / USD günlük grafik

XBT / USD günlük grafik. Kaynak: TradingView.com

Fiziksel teslimat Bitcoin fiyatını nasıl etkileyebilir?

Bakkt, NYSE ana şirketi ICE’nin desteğiyle ilk kez piyasaya sürüldüğünde, önemli bir yutturmaca aldı. Platformla ilgili ilginin çoğu, BTC’nin fiziksel dağıtımını çevreliyordu, yani kurumlar isterlerse, Bakkt’ın gözetim güvenlik hizmeti aracılığıyla BTC’yi tutabilirlerdi.

O sırada, Compound genel danışmanı Jake Chervinsky, Bitcoin fiyatını potansiyel olarak etkileyebileceğini vurguladı. 

“Ayrıca dikkate değer olan, Bakkt’ın gerçek bitcoin’i koruyacağı ve teslim edeceği gerçeğidir. Bu, kurumsal girişlerin arzı azaltacağı ve dolayısıyla (belki) fiyatı da artıracağı anlamına gelir. Bu, CME ve CBOE gibi düzenlenmiş diğer vadeli işlem piyasalarından farklıdır ve bunlar yalnızca nakit ödemeli vadeli işlemlerle ilgilenir. “

Fiziksel olarak belirlenmiş Bitcoin sözleşmeleri, BTC fiyatını etkileyebilir çünkü arzı üzerinde gerçek bir etkisi vardır. Yatırımcılar nakit ödemeli vadeli işlem sözleşmelerinde alım satım yaptıklarında, varlığı uzun süre uzatmak için gerçek BTC satın almıyorlar. Bu, kripto para biriminin arzı üzerindeki potansiyel etkiyi azaltır.

LedgerX’in vadeli işlem borsasında, BTC’de uzun pozisyonlar açan yatırımcılar dijital varlığın fiziksel teslimini alabilirler. Borsanın sipariş defteri, kurumların pazarı değerlendirmesine olanak tanıyan pazar derinliği konusunda tam şeffaflığa sahiptir. LedgerX açıkladı :

“Yatırımcılar pozisyonlarını değiştirebilir veya vadesini koruyabilir ve eğer uzunsa BTC’yi teslim alabilir. Tüm siparişler, piyasa derinliği konusunda tam fiyat şeffaflığı ile merkezi limit emir defterimizde yürütülür. Pazarlıklı blok ticaretler de merkezi limit emir defterine yazdırılır. “

Fiziksel olarak yerleşik Bitcoin sözleşmeleri sağlayan vadeli işlem borsalarının sayısındaki artış, piyasanın genel likiditesine fayda sağlayabilir. LedgerX’in CEO’su Zach Dexter şunları söyledi :

“Vadeli işlemler her zaman şirketin yol haritasının bir parçası olmuştur ve bugünkü lansman için heyecanlıyız. Vadeli işlemler ve opsiyonlar, alım satım ortamının büyük bir parçasıdır ve platform likiditesini ve riskten etkili bir şekilde korunma yeteneğini geliştirmek için eksiksiz bir listelenmiş ürün grubuna sahip olmanın önemli olduğuna inanıyoruz. “

Vadeli işlemler son haftalarda hafif düştü

Son haftalarda, özellikle Bitcoin’in 12.000 $ ‘dan sert bir şekilde reddedilmesinin ardından, vadeli işlemler piyasası düştü. Alım satım hacimleri düştü ve açık ilgi de özellikle perakende yatırımcı odaklı platformlarda gözle görülür bir düşüş gördü. 

Bitcoin’in ivmesindeki kısa vadeli düşüşe rağmen, kurumsal faaliyet istikrarlı bir şekilde yükseldi.

2 Eylül’de Grayscale CEO’su Barry Silbert, firmanın yönetim altındaki varlıklarının rekor seviyeye ulaştığını söyledi. Grayscale Bitcoin Trust, yönetilen 6,3 milyar dolarlık kripto varlığından 5,054 milyar doları oluşturuyor.

Bitcoin pazarındaki kurumsal faaliyet büyüdükçe, çeşitli düzenlemelere tabi firmalardan gelen çeşitlendirilmiş bir ürün grubu, pazarın altyapısını daha da güçlendirmelidir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.