Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,016.33
-1849.35
Ethereum
$3,022.84
-72.78
Litecoin
$80.49
+0.99
DigitalCash
$28.03
-0
Monero
$118.32
-5.06
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.75
-0.62
Dogecoin
$0.15
-0.01

Ethereum, 2018’den beri ilk kez 500 $ ‘a ulaşabilir

0 320

Ethereum, 2018’den beri ilk kez 500 $ ‘a ulaşabilir.

Ethereum’un yerel dijital para birimi olan Ether’in ( ETH ) fiyatı son zamanlarda rekor düzeyde yüksek işlem ücretlerine sahip olduğundan , ETH’nin fiyatı da artan bir volatilite miktarı gösterdi. Ağustos sonunda 495 dolara yeni bir yüksek seviyeye ulaştı, ardından fiyat asansörü düşürdü ve% 30’dan fazla düşüşle 308 dolara düştü.

Bu düşüş, Bitcoin’in fiyatı 10.000 doları test etmek için düşerken, genel kripto para piyasasının da kaymasına neden oldu.ETH fiyatının ve dolayısıyla diğer birçok kripto para biriminin bir sonraki adımda nereye gidebileceğini görmek için teknik tabloya bir göz atalım. 

Günlük kripto piyasası performansı

Günlük kripto piyasası performansı. Kaynak: Coin360

300 $ destek seviyesine sahip Ether

Ether, önceki haftalarda 440 doların üzerinde yeni bir kırılma ile muazzam yükselişe devam etmeye çalıştı. Ancak, grafiğin gösterdiği gibi, kırılma gücü gösteremedi ve 1 Eylül civarında büyük bir satışları tetikledi.

ETH / USDT 1 günlük grafik

ETH / USDT 1 günlük grafik. Kaynak: TradingView

Çok önemli destek seviyesi, birden fazla testten sonra tutamayacak olan 360-380 $ olarak bulundu. Bu bozulma, fiyatın 360 dolardan 300 dolara kaymasıyla bir sonraki destek seviyesine yol açtı.

Bir arıza veya kırılma meydana geldiğinde, bir sonraki direnç ve destek seviyeleri geçmiş fiyat hareketlerinden türetilebilir. 

Grafik, bu pivotları gösteriyor, 300 doların önemli bir değer olmasına rağmen, 280 dolar ve 245 dolar da izlenmesi gereken önemli seviyeler. Önceki destek seviyesi olan 360-380 dolar, artık açıkça bir direnç seviyesi olarak tanımlanıyor ve yükseliş ivmesinin devam etmesi için kırılması gerekiyor.

Haftalık grafikte Ether hala yükseliş trendinde

ETH / USD 1 haftalık grafik

ETH / USD 1 haftalık grafik. Kaynak: TradingView

Düzeltmeler sağlıklıdır ve genellikle genel bir yükseliş trendinde gerçekleşir. Bir varlık ne kadar uçucu olursa, düzeltmeler o kadar acı verici olabilir. 

Ether, birkaç hafta içinde 220 dolardan 495 dolara yükseldi ve bu nedenle, 300 dolara doğru bir düzeltme beklenmedik olmamalı.

Haftalık grafik, daha fazla yükseliş ivmesi için bazı önemli göstergeler gösteriyor. İlk başta, 450 $ ‘lık direnç bölgesi tek seferde kırılamaz ve bu normaldir. Bununla birlikte, daha da önemlisi, Ether’in fiyatı Haziran 2018’den bu yana ilk kez 100 haftalık ve 200 haftalık hareketli ortalamaların (MA) üzerinde hareket ediyor.

Bu, piyasalar için önemli bir yükseliş sinyali. Ether bu MA’ların üzerinde kaldığı sürece, düşüşler satın alma fırsatları olarak düşünülmelidir.

Olumsuz tarafı tutmak için en önemli nokta, bu MA’ların etrafındaki yeşil bölgedir. Daha yükseğe tırmanmaya devam etmek için, trendin daha yüksek ve daha yüksek diplerden oluşması gerekiyor. Eter, 450 dolardan yükseldi ve daha yüksek bir düşük bulma sürecindedir. 

Yeşil bölge tutarsa ​​ve bir konsolidasyon dönemine yol açarsa, bir sonraki etken dalgasında Ether fiyatı için bir sonraki hedef 800 $ olabilir.

BTC çiftinde ETH için sırada ne var?

ETH / BTC 1 günlük grafik

ETH / BTC 1 günlük grafik. Kaynak: TradingView

Bitcoin’e karşı günlük Ethereum ( BTC ) grafiği, ABD doları grafiği ile benzer bir yapı gösteriyor. 

Bir konsolidasyon döneminin gerçekleşmesinin çok muhtemel ve sağlıklı olduğu bir sonraki yüksek aralıkta net bir red. 

Bir yıllık birikim aralığı yukarı doğru kırıldı, ancak en azından henüz bir yeniden test olmadı. Yükselen bir piyasada, önceki seviyelerin çoğu desteğin doğrulanması için test edilir. Başka bir deyişle, alıcılar son direnç seviyesine ilgi duyduklarını onaylıyor. 

Bu, bir boğa piyasasının oluşumunda çok organik ve sağlıklı bir olay olacaktır. Ancak seviyeler tekrar test edilmediğinde ve fiyat yükselişe devam ettiğinde, parabolik hareketler gerçekleşmeye başlayabilir. Piyasa şu anda o aşamada değil. Bu henüz bu seviyelerde gerçekleşmedi, bu nedenle yeniden testler beklenmelidir.

Eter üst direnç bölgesini kırarsa, 0,055 sats’a doğru devam etme olasılığı artar. 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.