Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,315.85
+311.65
Ethereum
$3,134.59
-0.91
Litecoin
$85.39
+1.66
DigitalCash
$30.31
+0.44
Monero
$120.42
+0.58
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.68
+0.42
Dogecoin
$0.15
-0

Türk Lirası İle Desteklenen İlk Stablecoin BiLira Nedir?

0 394

BiLira, kripto para gibi dijital varlıkların alınıp satılması için kullanılan ve Türk Lirası ile desteklenen bir stablecoin. Dijital değişim için sabit bir para birimi olarak kullanılabiliyor. ABD doları ile desteklenen stablecoinlerin çalışma sistemi gibi faaliyet gösteren BiLira nedir? BiLira’nın özellikleri nelerdir? Nasıl alınır ve nasıl satılır?

BiLira, Türk Lirası tarafından desteklenen ilk stablecoindir. Düşük işlem ücretleriyle hızlı ve güvenli bir yerleşim sağlayan ve Blockchain destekli stablecoin, Sinan Koç ve Murat Fırat adlı Türkler tarafından geçtiğimiz nisan ayında geliştirildi. Dijital varlık, kripto para dünyasında değer kaybı olmadan adım atmaya olanak sağlıyor. 1 BiLira, her zaman 1 Türk Lirası karşılığında alınıp satılabiliyor. 1 BiLira’yı birebir değerinde satarak nakit paraya çevirmek de mümkün. Kolayca alınıp satılabilen stablecoin, herhangi bir ülkeye veya kişiye dakikalar içinde gönderilebilir.

Ethereum Blockchain’i üzerinde çalışan stablecoin, “ERC-20” standardında geliştirildi. Ethereum cüzdanlarında kolayca saklanabiliyor. Stablecoin, ihraççı şirketin Türk bankalarında tutulan Türk Liraları ile destekleniyor. Bankalardaki fonları kanıtlamak için 3 aylık denetim raporu yayınlanacak.

BiLira Nasıl Alınır Satılır?

BiLira’ya kaydolduktan sonra hesaba giriş yapılarak madencilik işlemine başlanabilir. Nereye para gönderileceği konusunda talimatlar alırsınız. Alternatif olarak Exchange ortakları aracılığıyla kolayca satın alınabilir. BiLira’yı satın alabilmek için bankaya havale yapmak gerekiyor. Banka işlemi teyit ederse kripto para yaratılıyor. Ardından alıcının ETH’deki cüzdanına transfer ediliyor. Dijital varlık olarak bulunan BiLira’yı nakde çevirmek için de kullanıcı, stablecoini dijital cüzdana gönderiyor. Ardından BiLira’nın yerine toplam arz azaltılıyor. Ardından platform bankaya bildirim gönderecek, kullanıcıya para havalesi yapılıyor.

BiLira Hakkında Merak Edilenler

  • Türk Lirası tarafından yüzde 100 desteklenen BiLira’ya gerekli kimlik doğrulama sürecini geçen herhangi kullanıcı sahip olabilir.
  • Her BiLira her zaman TL tarafından yüzde 100 teminatlandırılır ve bankacılık ortakları tarafından gözaltına alınır.
  • BiLira’nın tüm fonları Türk banka hesaplarında tutuluyor.
  • Merkezi olmayan finans ürünleri keşfetmeye ve diğer varlıklarla kolayca alışveriş yapmaya izin verir.
  • KYC / AML kontrolünden geçen herkes BiLira’yı satın alabilir ve kullanabilir.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.