Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,375.38
+225.65
Ethereum
$3,271.79
+84.16
Litecoin
$86.57
+2.15
DigitalCash
$31.91
+0.73
Monero
$121.41
-1.64
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.95
+0.01
Dogecoin
$0.16
0

Offline cüzdanlar nedir?

0 367

Offline cüzdanlar, kripto paraların güvenli olarak tutulmasına olanak sağlayan özellikte olmalarıyla ön plana çıkarlar. Gelin offline cüzdanları birlikte inceleyelim.

Kripto paraların tamamı için güvenlik en önemli noktaların başında gelir. Özellikle değer artışlarının yaşanmasıyla beraber fiyatların artması durumunda, çeşitli hacker saldırılarının gerçekleştirilmesi yüksek olasılıkta olduğundan dolayı cüzdan kullanım şeklinin iyi bir şekilde ayarlanması gerekir.

Offline cüzdanlar, kripto paraların güvenli olarak tutulmasına olanak sağlayan özellikte olmalarıyla ön plana çıkarlar. Öncelikle, bilinmelidir ki iki tipte cüzdan bulunur. Offline bu opsiyonlar arasında bulunurken diğeri de online seçeneklerdir.

Kripto para cüzdanı olarak offline cüzdan kullanılması, çalınma ve benzeri riskleri minimum seviyeye indirir. Hesalarında yüksek değerde para bulunduranlar için tercih edilmesi gereken en önemli seçeneklerin başında offline olarak hizmet veren cüzdanlar gelir. Saldırı riski olmaması sebebiyle son derece güvenlilir şekilde kripto paraların barındırılabilmesine olanak sağlarlar.

Offline cüzdanlar nasıl kullanılır?

Online olarak hizmete açık olmayan, tam aksine hiçbir şekilde online işlem yapılmadan donanımda tutulan cüzdanlardır. Borsa siteleri başta olmak üzere pek çok internet sitesinde kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapılması sayesinde kripto paralara ulaşılabilmesi mümkündür. Offline cüzdanlar için internet erişiminin kesiliyor olması sayesinde sadece donanımda tutuluyor olmaları en önemli güvenlik tehditlerini ortadan kaldırırlar.

Cüzdanların kullanımı, sadece para aktarımlarının gerçekleştirileceği süre içerisinde yapılır. Günlük olarak alım-satım gibi işlemler offline cüzdanlardan gerçekleştirilemez. Özel seviyede hizmet veren firmalar tercih edilerek talebe bağlı miktarda kripto paranın tutulabilmesi mümkündür.

Offline cüzdan kimler içindir?

Değeri yüksek miktarda olan kripto paralara sahip olan ve aynı zamanda uzun vadeli yatırımcılar için offline cüzdanlar avantaj sağlar. Herkes tarafından kullanılabilir olsalar da özellikle kullanım özelinde güvenlik farkı yaratma hedefine sahip olduklarından dolayı ön plana çıkarlar. Oluşabilecek riskleri önlemede oldukça etkili cüzdanlar konumunda olmaları online cüzdanlarla ayrılan en önemli noktadır.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : Facebook, Telegram, Twitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.