Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$68,125.58
+826.96
Ethereum
$3,274.47
+23.34
Litecoin
$71.55
+0.29
DigitalCash
$26.76
+0.49
Monero
$162.90
-0.95
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$22.95
+0.36
Dogecoin
$0.14
+0.01

MyEtherWallet Nedir – MyEtherWallet Nasıl Kullanılır

0 607

MyEtherWallet basit ve kolay bir şekilde ethereum ağı üzerinde cüzdan oluşturabileceğiniz bir platformdur.

MyEtherWallet, standart bir web cüzdanı değildir. MEW Ethereum ağı ile iletişim kurmak için tasarlanmıştır. MEW, fonlarınızı çevrim dışı bir şekilde saklamanıza olanak sağlar. MEW, fonlarınızın çevrimiçi olarak depolamanın getirdiği birçok güvenlik açığını ortadan kaldırır ve bunun yanında  Jaxx cüzdan ve Ledger Nano STrezor donanım cüzdanlarıyla da uyumludur. MEW çalışma sırasında hiç bir bilgiyi sunucularına kaydetmez ve istendiği takdirde tamamen çevrimdışı olarak işlem yapma ve cüzdan oluşturma olanağı sunar. MEW üzerinde açılmış bir cüzdanın güvenliği kişinin cüzdan özel bilgilerini ne kadar güvenli saklamasıyla alakalıdır. Güvenlik tek başına kullanıcıya ve kullanıcının kullanımına bağlıdır.

Nasıl MyEtherWallet vintage üzerinden cüzdan oluşturulur?

MyEtherWallet cüzdan oluşturma

Öncelikle https://www.myetherwallet.com‘a giriş yapın ve her girişten önce giriş yapmaya çalıştığınız url’ni doğruluğunu kontrol edin.

MEW‘e giriş yaptıktan sonra sol üst köşeden “New Wallet” seçeneğine tıklayıp yeni bir cüzdan oluşturmaya başlayalım. Cüzdan oluştururken bizden bir şifre oluşturmamızı istiyor buraya güçlü bir şifre oluşturup not alalım unutmayalım ve kaybetmeyelim.

Şifremizi oluşturduktan sonra bize bir UTC/JSON dosyası vermekte bu dosyayı da bilgisayarımıza indirip saklayalım. Json dosyası özel anahtarınızı unuttuğunuz durumlarda giriş yapmak için kullanabilirsiniz. Json dosyasını ve şifreyi MEW’e girerek oluşturduğunuz cüzdana her zaman erişebilirsiniz.

myetherwallet json dosya bölümü
myetherwallet cüzdan oluşturma

Keystore dosyamızı kaydettikten sonra en çok duyduğumuz ve en cüzdana erişim yapmakta en çok kullanacağımız Private Key bölümüne geliyoruz. Burada Bize bir Private Key (özel anahtar) veriyor. Bu özel anahtarı bilgisayar korsanlarının ele geçirmemesi için kaydederken fiziksel şekilde yazıcıdan çıktısını almanızı yada elle not almanızı tavsiye ederiz.

Özel anahtarınızı kimseyle paylaşmayın ve cüzdanınıza erişim haricinde hiçbir yerde kullanmayınız. Unutmayın ki özel anahtarınıza erişen herkes cüzdanınızı ve içinde ki fonları kullanabilir. Özel anahtarınızı da güvenli bir şekilde kaydettikten sonra tüm adımlar bitmiş oluyor ve cüzdanınız kullanıma hazır hale gelmiş oluyor.

 

MyEtherWallet vintage Kullanımı

MyEtherWallet Giriş Yapma

MEW üzerinden cüzdanınıza erişim sağlamanın birkaç farklı yolu vardır. En çok kullanılan Private Key ile giriş seçeneğidir. Private Key ile giriş yapmak için “Send Ether & Tokens” sekmesine gelip en alt seçenekten Private Key’i seçip Private Key’imizi yazıp “Unlock” butonuna tıklayıp cüzdanımıza erişim sağlayalım.

myetherwallet ether gönderme girişi
myetherwallet ether gönderme girişi

MyEtherWallet vintage ile Ether Göndeme ve Alma İşlemi (MyEtherWallet para çekme)

myethherwallet cüzdan
myethherwallet token gönderme ve alma

MEW‘ e “Send Ether & Tokens” sekmesinden giriş yaptıktan sonra Token yada Ether alma işlemi yapmak için transferlerinizi MEW cüzdanınıza göndermeniz yeterli. MEW cüzdanınız “Account Adress” yazısının altında ki 0x ile başlayan harf ve rakam kombinasyonudur. Bu cüzdana ister ether isterseniz de Ethereum alt yapısında ki tüm tokenleri gönderebilirsiniz.

Gönderme işlemi için yapmanız gereken “Send Ether & Tokens” giriş yaptıktan sonra her transferde ki gibi  gönderilecek cüzdanı “To Adress” bölümüne yazmak göndermek istediğiniz miktarı “Amount to Send” bölümüne yazmak. MEW‘de transfer yapmak için Gas Price ve Gwei yi sabit bırakabilirsiniz. Tüm bölümleri doldurduktan sonra “Generate Transaction” butonuna tıklayıp “Send Transaction” butonuna basarak gönderim işleminizi tamamlayabilirsiniz.

MyEtherWallet  Vintage token eklemek

Etherum cüzdanınızda olan fakat Myetherwallet ile giriş yapınca göremediğiniz tokenleri göstermenin ve çekmenin çok basit bir yolu var. Adım adım işlemleri takip ederek sizlerde Myetherwallet adresinizde görünmeyen tokenleri rahatça çekebilirsiniz. Bu tokenler Myetherwallet tarafından tanınmıyor bunları ekleyerek tanıtabilirsiniz. Nasıl mı ?

myetherwallet token ekleme1

Öncelikle Myetherwallet cüzdanımıza giriş yapalım. Giriş yaptıktan sonra cüzdan adresimizin altında bulunan “Add Custom Token” butonuna tıklayalım altında açılan pencere üzerinde bizden token contract address,  token symbol ve decimals bilgilerini istemekte. token contract adresi  tokenin kontrat adresi anlamına geliyor token symbol kısaltılmış ismi btc,eth gibi ve son olarak decimals sayısı virgülden sonra kaç sıfıra sahip olduğu anlamına gelmekte. Şimdi bunları ben bilmiyorum nasıl öğrenebilirim diyorsanız hemen etherscan.io‘ya girip tokenin adını aratıp profile summary sekmesi altından token contract ve decimal sayısına ulaşabilirsiniz.

Güncel kripto para haberleri ve airdroplar için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.