Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$71,296.31
+2443.15
Ethereum
$3,577.56
+64.69
Litecoin
$94.86
+0.05
DigitalCash
$38.38
+1.12
Monero
$135.60
-2.73
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.65
+0.66
Dogecoin
$0.22
+0.03

Bitcoin Madencilik Şirketi Battığını Açıkladı!

0 541

Kripto para madenciliğiyle alakalı son dönemlerde çok sayıda spekülasyonun ortaya atılmasını destekleyen bir gelişme yaşandı. Bitcoin madencilik şirketi battığını açıkladı.

ABD merkezli olarak kurulan ve hizmetlerini sürdüren Giga Watt battığını açıkladı. Alacaklılara ödemesi gereken milyon dolar seviyesinde borcu bulunarak battığını bildiren Giga Watt, trajik bir şekilde sonlandı.

Washington Doğu Bölgesi’nde bulunan mahkemeye iflas başvurusunda bulundu.

Bitcoin madencilik şirketi, 70 milyon dolarlık borca sahipti

Bitcoin madenciliği üzerine çalışmalarını gerçekleştiren şirketin 70 milyon dolar borcu olduğu belgelendi. Borçlarına karşılıksa sahip olduğu gelirin sadece 50.000 dolar gibi bir rakamı bulduğu söyleniyor.

Başvurunun ofis aracılığıyla değil şirketin yönetim kurulunun ortak kararı olduğu biliniyor. Mahkeme belgelerinin imzalanmış olması, iflasın netleştiği anlamına geliyor.

Şirketin kripto para piyasasında yer alan koşullara yönelik olarak aldığık kapatma kararı onandı. Sürekli olarak enerji harcamasının yükselmesi ve Bitcoin’in düşmesi kaçınılmaz sonu getirdi.

Giga Watt CEO’su Ağustos ayında şirketten ayrıldığını duyurmuştu. Fırtınalı günleri ardında bir türlü bırakamaması nedeniyle iflas gecikmeli de olsa geldi.

Bitcoin fiyatlarının 5000 dolar seviyesinin altına inmesi, madencilerin işini daha da zorlaştırıyor. Giga Watt, şirket olarak en önemli örnek konumunda yer alıyor.

Yolsuzluk iddiaları gündeme gelmişti

Toplanan ICO ile alakalı olarak yolsuzluk konularının gündeme gelmiş olması, düzenli düşüşü sağladı. Giga Watt için mevcut olan kripto varlıkların fiyatındaki azalma da fark yaratan en önemli unsurlar arasında yer alıyor.

Gündeme gelen tüm iddialalarla beraber son dalgayı kıramaması Giga Watt’ın sonu olarak tanımlandı. Özellikle 70 milyon seviyesinde borç alacaklılarının sürekli bastırması da şirket için olumsuz havanın göstergesi.

Yolsuzluk iddiaları henüz aklanamayan Giga Watt, tüm faaliyetlerini imzalanan kararla beraber sonlandırdı. Bitcoin madencilik şirketlerinin iflas bayrağını çekebileceği gündemin en önemli konusu.

Yaşanan düşülerin devam etmesi durumunda Bitcoin madenciliği maliyetleri karşılamaz hale gelebilir.

Güncel kripto para haberleri ve airdroplar için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.