Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,760.78
+118.55
Ethereum
$3,051.65
+9.53
Litecoin
$81.16
+3.56
DigitalCash
$28.59
+1.14
Monero
$116.75
-5.59
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$25.97
+0.24
Dogecoin
$0.15
-0

ICO’lar Nedir?

0 379

ICO’lar Nedir?

Initial Coin Offerings açılımına sahip olan ICO, alışılagelmiş mali sistemdekinden daha farklı şekilde ortaya çıkmış olan alternatif kitle fonu anlamını taşır. Başarılı projelerin yaratılabilmesinde ön plana çıkmış olan ICO, ihtiyaç duyulan sermaye oranını karşılama esasına dayanır. 2013 yılından itibaren katlanarak artış gösteren kitle fonu günümüzde milyar dolar seviyesinden değerlendirilir. ICO’lar kitle fonunun kripto para versiyonu olarak kısaca özetlenebilir özelliktedir. Dijital dünyada kullanılarak yüksek başarı elde edilmiş olması, aktif olarak kullanımını açıklayan temel etken olduğu gibi aynı zamanda gelecek yıllarda da kullanılabileceğinin göstergesi olur. Hem birey hem de şirket bazında projelerin sermaye bulabilmesine yönelik olarak ortaya çıkan bir kavram olmasıyla beraber, normal kullanıcıların değerli olduğunu düşündükleri projelere yatırım yapabilmeleri olanağını sağlar. En kolay ve en etkili yatırım yöntemleri arasında baş sırayı alıyor olması en belirgin özelliği olur.

ICO’lar ve Süreleri

ICO’lar, genel olarak 1 haftalık süreyi kapsıyor olmasıyla beraber bundan daha uzun süreli olarak da insanların bilinen kripto paralar karşılığında piyasada yeni varlık gösteren token’leri alabilmeleri olanağını sağlayan bir etkinlik olur. ICO’larda bir projenin desteklenmesine yönelik olarak belli bir limitin koyulabilmesi mümkün olduğu gibi aynı zamanda belirli amaç doğrultusunda hareket edilebilmesi de söz konusudur. Bitcoin başta olmak üzere diğer popüler kripto paraların da kullanılabilerek yeni token’lerin alınabiliyor olması hem projeyi destekler hem de uzun vadeli yatırım amacın güder. Her token’in önceden planlandığı belirli bir ücretinin bulunuyor olmasıyla beraber, bu ücret ICO süresi boyunca aynı kalır.

ICO’ların Güvenilir Olup Olmadıkları Nasıl Anlaşılır?

ICO’lar devam ederken bir ICO’ya yatırım yapılması aşamasında belirleyici olan bazı önemli faktörler bulunur. Güvenli olup olmadıklarının değerlendirilebilmesi için öncelikli olarak sorulması gereken sorulara yanıt alınarak ardından yatırımın gerçekleştirilmesi gerekir. ICO’lara yaklaşım melek yatırımcıyla tam olarak aynı olmasa da benzer şekilde yapılabilir.

Aşağıda yer alan maddeler ICO’lara katılımı belirleyecek güvenoyunun oluşmasındaki temel sorular olarak değerlendirilirler:

  • Fikrin işe yarayıp yaramayacağı
  • Proje takımının, proje için yeterli olup olmadığı
  • Ne kadar sermaye toplanmak istendiği ve sermayenin nasıl harcanacağı
  • Ön satışın yapılıp yapılmadığı
  • Yayına hazırlık süreci
  • Sistemin çalışmaya başlamasıyla beraber kripto paranın ne işe yaracağı
  • Toplam piyasa değerinin ne olacağı
  • Ne kadarlık satış gerçekleştirileceği
  • Ekonominin nasıl sağlanacağı
  • Zaman içerisinde piyasadaki kripto paranın miktarının azaltılıp azaltılamayacağı
  • Borsada satışa çıkma zamanı

ICO’lara Yatırım Riskli midir?

ICO’lara yapılan yatırım her zaman belirli seviyede riski beraberinde getirir. Her ICO’nun beklentileri karşılamıyor olması sebebiyle, farklı faktörlerin devreye girmesi de sonucu etkileyen en önemli detaylar arasında bulunur. Yapılan yatırımın riskli olmasıyla beraber ICO’larla kazanç geri dönüşlerinin elde edilebilmesi olanağı da bulunur. İyi bir değerlendirme sonucunda en iyi geri dönüş oranlarını yakalayabilmek de mümkündür.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : Facebook, Telegram, Twitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.