Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,720.33
-1050.08
Ethereum
$3,532.12
-55.94
Litecoin
$99.24
+3.5
DigitalCash
$38.37
-0.2
Monero
$135.22
-2.65
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.08
-0.25
Dogecoin
$0.21
-0

Bitcoin ETF’si Onaylanacak mı?

0 370

Bitcoin ETF’si Onaylanacak mı?

ETF, açılımı Exchange Traded Funds olmakla beraber yatırım fonu olarak değerlendirilebilir. Son zamanlarda Bitcoin cephesinde merakla beklenen en önemli gelişmelerden biri olarak yakından takip edilen Bitcoin ETF’si yakın zaman içerisinde gerçekleşebilir. Öncelikli olarak ETF’nin ne demek olduğunun bilinmesi öneme sahiptir. Bitcoin ETF gerçek bir Bitcoin satın alımının gerçekleştirilerek fonların hissedarlara dağıtılması olarak tanımlanır. ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu için yapılan Bitcoin ETF başvurusuna yönelik olarak rekor sayıda talebin oluşmasıyla beraber ilk etapta yapılan önerilerin reddedilmesinin ardından tekrar gündem maddesi oluştu.

SEC tarafından yapılan önerinin değerlendirilmesiyle beraber Bitcoin ETF’lerine yönelik olarak son karar 24 Eylül tarihine kadar kesin olarak yapılacak. Büyük bir para girişi sağlaması öngörülen ilk Bitcoin ETF’sinin gerçekleşmesi durumunda, Bitcoin mevcut fiyat seviyesinin üzerine çıkacak. SEC tarafından bir Bitcoin ETF’sinin onaylanmasına yönelik olarak destekleyici niteliğinde olan başlıca temel unsurlar söz konusu.

Bitcoin ETF’sinin Onaylanmasında Rol Oynayacak Temel Faktörler

Güvenilirlikte Değişim ve Gelişim

Geleneksel yatırım yöntemini benimseyerek işlem yapan yatırımcılar, risk faktörü arz eden kripto paralardan çoğunlukla kaçındılar. Saklama hizmetlerinde yaşanması muhtemel sorunların tamamına yönelik olarak mevcut olan değişiklikler sayesinde bir Bitcoin ETF’sinin onay alabilmesi potansiyelinde yükselişi ön plandadır. Bireysel yatırımcıların ağırlıklı olarak işlem yapmalarının yanı sıra kurumsal yatırımcılar da artık yatırımlarını Bitcoin’den yana kullanabilme avantajına sahip olurlar.

Vadeli Bitcoin İşlemleri

Bitcoin ETF’sinin reddedilmesinin en önemli sebeplerinin başında Bitcoin piyasasının netlik kazanmamış olması gelmekteydi. Yapılan düzenleme ve geliştirmeler sonucunda ETF’nin onay alabilmesine giden yolun açılmış olmasıyla beraber vadeli Bitcoin işlemlerinin ticareti başlatıldı. Büyük yatırım bankalarının kripto para piyasasına giriş yapmaya başlamış olmasıyla beraber piyasa netlik kazandı. Bitcoin ETF’sinin onay alabilmesine yönelik olarak ilk başvurudan bu yana yaşanan değişimlerden birisi olan vadeli Bitcoin işlemleri, büyük ölçüde değişimin de göstergesi konumundadır.

Fiyat Artışı

İlk  yapılan SEC başvurusunda şartların farklı olmasıyla beraber günümüze kadar geçen süre içerisinde yaşanan değişimlerle beraber Bitcoin ETF’si onaya daha yakın konumda. Piyasa değerinde yaşanan artışla beraber 100 milyar doların üzerine çıkılması dolayısıyla, onaylamanın gerçekleşmesiyle beraber Bitcoin fiyatlarında yükseliş beklentisi en çok ön plana çıkan noktalardan biri. Bir Bitcoin ETF’sinin onaylanmasında rol oynaması beklenen fiyat yükselişi önemli bir destek noktası

SEC Durum Değerlendirmesi

SEC’e yapılan başvurunun çok sayıda kişi tarafından olumlu değerlendirilerek Bitcoin ETF’sinin onay alması beklentisi mevcut. Yukarıdaki etkenlerin tamamının fark yaratacağının bildiriliyor olmasıyla birlikte büyük bir bekleyiş söz konusu. Uzman görüşlerinde SEC’in onay vereceğinin daha ağır bastığı söylenmekle beraber, red durumunun da sürpriz olmayacağı görüşü de mevcut. Bir Bitcoin ETF’sinin onaylanabileceğine karşı bireysel yatırımcıların da beklentisi son derece yüksek. Son tarih olan 24 Eylül’e kadar yapılacak olan değerlendirmeyle beraber Bitcoin’in durumu şekillenecek. Onayın alınması durumunda fiyat seviyesinin çıkışa geçmesi söz konusu.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.