Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$67,884.00
+886.62
Ethereum
$3,252.96
+8.47
Litecoin
$71.26
+1.28
DigitalCash
$26.77
+0.72
Monero
$162.45
-5.87
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$22.83
+0.45
Dogecoin
$0.13
+0.01

Mining Nedir?

0 760

Mining Nedir?

Kripto paraların değerlerini her geçen gün artırmalarıyla birlikte mining kavramı da çok sayıda kişi tarafından merak edilmeye başlanmış durumda. Mining Nedir? diyenler için, temel olarak yapılacak açıklama belirli bir bilgisayar gücü karşılığında coin üretmektir. Sayılardan ibaret olan blokların bulunması karşılığında her madenci, kripto paralar için belirlenen ödül havuzundan payını alır.

Bitcoin’le birlikte dijital olarak var olan bir kavram olarak tanımlanan mining, protokol tasarımıyla alakalı şekilde giderek zorlaşır. Kripto paraların manipüle edilmesine karşı belirli bir temkin olarak da tanımlanabilecek özellikte olmasıyla birlikte, her zorluk farklıdır. Günümüzde mining işlemleri sadece Bitcoin’i kapsamaz. Çok sayıda farklı kripto para için kazımın gerçekleştirilebilmesi olanağı bulunur.

Her kripto paranın kullandığı teknolojiye göre mining işleminin yapılmasında kullanılacak sistem farklıdır. Talep edilen makine gücün, tüm bloklar değişken olarak görülür.

Mining yöntemleri; CPU, GPU ve ASIC olarak birbirlerinden ayrılır.

CPU MiningCPU Mining: İşlemci merkezli dijital kazım olarak tanımlanan CPU mining, özellikle kripto paralar için erken dönemlerde son derece önemliydi. Kullanılan bilgisayarın işlem birim gücünden yarar sağlanarak matematik işlemlerinin yapılması olanağı sadece CPU mining ile mümkün. Günümüzde maliyet oranı hesaplamalarına göre CPU çok tercih edilen bir yöntem olarak varlık göstermemektir.

 

GPU MiningGPU Mining: Bilgisayarın ekran kartı gücünden faydalanılarak yapılan madencilik işlemi GPU olarak tanımlanır. Madencilik işlemlerinin gerçekleştirilebilmesine yönelik olarak işlemcilere göre daha verimli performans üreten ekran kartları üzerinden işlemler tamamlanır. GPU mining, ekran kartı üzerinde yer alan işlem gücü performansının yüksek olması sebebiyle sıklıkla tercih edilir. Kuvvetli ve hızlı maden işlemeleriyle ön planda olmalarıyla birlikte, efektif çalışma olanağını da sunarlar. GPU mining için belirli seviyede ekran kartlarının kullanılması elzemdir.

ASIC MiningASIC Mining: ASIC, Türkçe tam karşılığı olarak uygulama için tümleşik devre olarak tanımlanabilir. Mining işlemlerinin gerçekleştirilmesine yönelik olarak özel hazırlanan sistemlerdir. Yerine getirmeleri gereken görevin tamamlanması için oluşturulmaları sayesinde yüksek performansı sunarlar. Hem hız hem de verim açısından alışılagelmişin son derece üstüne çıkarlar. Kripto para mining işlemlerine yönelik olarak ilk olarak 2013 yılında kullanıcılara sunuldular. CPU ve GPU mininge göre maliyet anlamında avantajlı oldukları gibi performans anlamında da avantaj sağlayan konumdalar.

Sadece mining işlemine özel seviyede tasarlanmaları sebebiyle başka hiçbir işlemin gerçekleştirilmesinde etkili değillerdir. Görevlerini yerine getirmelerinden kasıt, matematiksel işlemlerin çözümüne yardımcı olmaktır.

Mining İşlemi Uzun Sürer mi?

Mining işleminin ne kadar süreceği tamamen kullanıcıdan kullanıcıya değişir. Tercih edilen sistemin ne olduğu ve aynı zamanda ne kadar kripto para kazanılmak istendiği gibi soruların cevaplanmasının yanı sıra bir blok için zorluk derecesi de önemlidir. Blok için yapılan hesaplamaların tamamlanmasıyla belirli seviyeye kadar ilerleyebilmek mümkündür.

Mining Kazançlı mı?

Bitcoin için mining maliyeti ilk zamanlarda daha yüksek seviyede olduğu gibi günümüzde düşüş yaşadı. Mining için kazançlı olarak tanımlanabilecek seçenekler daha çok altcoinlerdir. Özellikle yükselmesi beklenen altcoinlere yönelik olarak yatırımlarda bulunmak, mining işlemlerinden alınacak sonuçların etkili olabilmesini sağlar.

Yeteri kadar enerji tasarrufunun sağlandığı yerlerde halen kripto paraların kazımı yani mining işlemi avantaj sağlar.

Mining Nasıl Yapılır? Program Gerekli mi?

Mining yapmak için tercih edilen ekipman ve ilgili program haricinde herhangi bir ihtiyaç gerekliliği bulunmaz. Kullanılan cihazın açık bırakılmasıyla beraber kazım işlemi otomatik olarak gerçekleştirilir. Her kripto paranın kendisine özel cüzdanı bulunur. Yapılan mining sonucunda belirlenen cüzdana, blok başına çözüm kazancının aktarımı sağlanır. Her işlem otomatik olarak gerçekleştirilir.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.