Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,526.08
+262.14
Ethereum
$3,158.55
+19.45
Litecoin
$83.87
+0.67
DigitalCash
$30.51
+0.47
Monero
$119.50
+0.75
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.47
+0.1
Dogecoin
$0.15
0

DigiByte Nedir?

0 419

DigiByte Nedir?

Kripto para birimlerinin sahip olduğu değeri artırmalarıyla beraber seçenekler de gelişiyor. DigiByte (DGB) temelinde güvenlik, merkeziyetsizlik ve hız bulunan bir Blockchain projesi konumunda. 2013 yılından itibaren geliştirilmeye başlamasıyla beraber 2014 yılında ilk kez piyasaya sürüldü.

Jared Tate tarafından geliştirilen kripto para birimi olan DigiByte’ın piyasaya sürüldüğü dönemlerde fazla alternatif bulunmuyordu. Bağışlar yardımıyla geliştirilen bir para birimi olması günümüzdeki kriptolardan ayrılan nokta. Bitcoin benzeri şekilde UTXO tabanına sahip. Her coin için tanımlanan bir şifre bulunuyor. Bu sayede kripto paranın üretilmesindeki en önemli politikalardan biri olan güvenlik sağlanmış durumda. Blockchain zinciri içerisinde aynı DGB’nin çok sayıda hesaba gönderilmesi de engelleniyor.

DigiByte’ın piyasaya sürüldüğü erken dönemde kullandığı çalışma sistemi proof of work olarak belirlenmişti. İstemciden sadece bir miktar işlem yapmasını isteyen özelliğe sahip olan çalışma prensibi, kötü işlemlerin önüne geçen özelliğiyle ön plana çıkıyordu. Ancak hard fork uygulamasının ardından proof of work algoritması daha çok madenciliğe kaydırıldı. DigiByte geliştiricileri tarafından 5 farklı algoritma oluşturuldu ve zorluk dereceleri değiştirildi.

SegWit teknolojisini kullanan ilk kripto para birimleri arasında da listelenen DigiByte, blokların hızlı oluşturulmasını sağlıyor. Ölçeklendirmede yaşanabilecek sorunların önüne geçmeyi bu sayede başarıyor.

DGB’nin kurulmasından itibaren takipçiler, potansiyelli bir kripto para birimiyle karşı karşıya olduklarını düşündüler. Sahip olduğu teknoloji ve aynı zamanda algoritmalarıyla ön plandaydı. Kripto paraların sayısının az olması da DGB için potansiyel olmasındaki en önemli unsurlardan birisi konumunda değerlendiriliyordu.

Piyasaya sürüldüğü 2014 yılından başlayarak 2017 Aralık ayına gelene kadar çok büyük bir patlama yaşanmadı. Ayı piyasasının başlamasıyla beraber değerini %1000 seviyesinde artırdığı ve piyasa değeri 1 Milyar USD’nin üzerine çıktı. İlk olarak ortaya çıktığı yıllarda fiyatı 0.0001 seviyesinde olmasıyla beraber bu çıkışla beraber zirve seviyeye geldi. İşlem hacmi de doğrudan artış gösterdiğinden dolayı, kripto para yatırımcıları arasında popülerliği arttı.

DGB’nin yaşadığı ani yükselişin ardından fiyatlar sonra tekrar düşüşe geçti. Tüm kripto paralarda olduğu gibi piyasanın etkisiyle beraber değişkenlik gösteren fiyat seviyesi DigiByte’ın zaman içerisinde hacmine de yansıdı. Dönemsel olarak yaşanan dalgalanmalardan etkilenen kripto para birimlerinden biri olarak ön plana çıkıyor.

DigiByte coin sayısı toplamda 21 milyon olarak sınırlandırıldı. Üretiminde mevcut olarak belirlenen sınırlamayla beraber ölçeklendirilebilir bir kripto para yaratılmış oldu.

DigiByte (DGB) Nereden Alınır?

Dolaşımda olan DGB’nin alınabileceği farklı platformlar bulunuyor. Dünyanın önemli kripto para borsalarından al-sat yapabilmeye uygun olarak listeleniyor olmasıyla beraber mevcut işlem fiyatı 0.022 USD seviyesinde.

Başlıca KuCoin, Bittrex, YoBit ve HitBtc gibi borsalardan satın alımının gerçekleştirilebilmesi mümkün. Dolaşımda olan her bir coinin, mevcut fiyat değeriyle beraber al-satı gerçekleştirilebilir.

Şu an itibariyle toplamda yaklaşık 11 milyon DGB’nin sirkülâsyonda olduğu biliniyor. Pazar payı en yüksek kripto para birimleri arasında yer alması itibariyle gelecek dönemde tekrar zirve fiyatlarına yükselebilir.

Digibyte Fiyatı Ne Kadar?

DigiByte satın almak isteyen yatırımcılar, çeşitli kripto paralarla DGB için satın alım emri verebilirler. 0.022 USD bandından şu an için el değiştiren kripto para Türk Lirası olarak 0.12 TL değerinde oluyor.

İlk olarak piyasa sürüldüğünde yaklaşık 1 kuruşluk değeriyle beraber erken yatırımcılarına kazandırmış bir kripto para olarak da ön planda. Ayı piyasasının etkisinde zirve yaptığı noktada fiyatı 0.12 USD’ye tırmanmıştı. Bu fiyat şu an düşüş yaşamış olsa da tekrar aynı noktaya çıkması durumunda 0.68 TL değere sahip olacak.


Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : 
FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.