Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
-1157.83
Ethereum
-37.73
Litecoin
+1.49
DigitalCash
+0.23
Monero
+2.77
Nxt
0
Ethereum Classic
+0.47
Dogecoin
0

Güney Kore ICO Yasağı Kaldırılabilir!

0 410

Güney Kore’de sular bir türlü durulmuyor. Kripto para hack saldırılarıyla gündeme gelen ülke, yasaklamalarıyla da tekrar gündemde. Ancak yeni gelen bilgide Güney Kore ICO yasağının kaldırılabileceği konuşuluyor.

Kripto üzerinde sahip olduğu konumuyla beraber Güney Kore, dünyanın önde gelen ülkelerinden. Ancak ICO’lar için sahip oldukları duruş çok sayıda eleştiri aldığından dolayı sular bir türlü durulmuyor.

Ülkede bulunan ICO yasağının Kasım ayı içerisinde değişebileceği söylentileri kulislerde dolaşıyor.

Güney Kore ICO yasağından hükümet yetkilileri memnun değil

Yeni düzenlemeyle birlikte getirilen yasağın yakın gelecekte tamamen ortadan kaldırılabilir. Lee Hye-hoon tarafından yapılan açıklamalar bu durumun gerçekleşmesi olasılığını artırıyor.

Seul’de 2018 Kore Blockchain fuarındaki açılış konuşmasını yapan Hye-hoon önemli bir detaya değiniyor. ICO’ların yasaklamasından itibaren çok sayıda şirketin yurtdışında fon yaratmayı seçtiğinin özellikle altını çiziyor.

Geçtiğimiz haftalarda şirketlerin ülkeyi tamamen terk etmesiyle beraber Kore’nin girişimlerini kaybetmesi ön planda.

Hükümet yetkililerin durumun farkında olduğunun biliniyor olması, yasakların kademeli olarak kaldırılması için ön plana çıkabilir.

Tekrar düzenleyici değişiklik beklentisi var

Hye-Hoon, yapılan düzenlemenin ICO’ları tamamen yasakladığını söylüyor. Ancak getirilecek olan değişimle beraber yeni bir düzenleme gerektiği üzerinde duruyor.

Güney Kore için ICO’lar konusunda yaşanan kayıpların en kısa sürede giderilmesi gündemin ana maddesi. Ülkeden kaçan çok sayıda şirketin ekonomi açısından etkili olabileceği üzerine çok sayıda yetkili hemfikir.

ICO’lar için getirilen yasağın tamamen kaldırılması sayesinde ülkede yeni bir kripto para değişimi yaşanması muhtemel.

Yasaklamalar gelene kadar çok sayıda şirketin ICO için ilk tercih ettiği ülkeler arasında baş sıralardaydı. Ancak Kore’nin hamleleri bu durum için engelleyici oldu. Tekrar eskisi gibi özgürlük olup olmayacağı en çok merak edilen nokta.

Hükümet yetkilileri ve şirketler tarafından beklenen gelişmelerin yaşanması durumunda ülke eski konumuna yerleşebilir. Şu an için net bir bilgi olmasa da yapılan açıklamalar Güney Kore için değişimi işaret ediyor.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : Facebook, Telegram, Twitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.