Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,497.65
-1477.28
Ethereum
$2,944.51
-103.53
Litecoin
$80.79
-1.48
DigitalCash
$29.05
+0.01
Monero
$129.91
+1.48
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.02
-0.59
Dogecoin
$0.14
-0.01

Lition (LIT) Nedir?

0 836

Dünyanın ilk blok zinciri tabanlı enerji ticareti platformu Lition (LIT), altyapısı silinebilir veri özelliklerine sahip ölçeklenebilir tek kamu-özel blok zinciridir.

Berlin merkezli enerji tedarikçisi Lition, garantili yüzde 100 yeşil enerji santralleri kullanıyor. Ethereum projesi olan enerji borsası, Almanlara ucuz enerji sağlıyor. 2019’un başında pazardaki yerini alan borsa, Berlin başta olmak üzere Hamburg ve Münih’in de yer aldığı 12 büyük kentte lisanslı enerji dağıtımı yapıyor. Şeffaflığa odaklanan borsa, tüketicilerin santrallerle doğrudan bağlantı kurmasını sağlıyor.

LIT, Ethereum blockchain platformu üzerinde geliştirildi. Büyük ve küçük enerji dağıtıcılarını müşterilerle buluşturan platform, kripto para topluluğunun yakından tanıdığı bir sistem kullanıyor.

LIT’ı, 180’den fazla ülkeden 335 bin müşteriye sahip ve 27 milyar dolardan fazla geliri olan dünyanın önde gelen kurumsal yazılım şirketi SAP ile birlikte çalışan deneyimli bir ekip kurdu. Kripto platformlarındaki yaygın uygulamaları değiştiren Lition, geçtiğimiz mart ayında çeşitli enerji lisansları aldı. Enerji borsası, sahip olunması zor olan bu lisanslarla kısa sürede geniş bir müşteri tabanı oluşturdu.

LIT’ın enerji ticareti süreci blok zinciri teknolojisine dayanıyor. Böylece broker katılımının tüm karmaşıklığını ortadan kaldırarak, süreci basitleştiriyor. Bu süreçte şeffaf akıllı sözleşmeler kullanılıyor.

Lition Ekosistemini Tokenler Destekliyor

LIT enerji borsasının ekosistemi, tokenler tarafından destekleniyor. Kullanıcıların daha ucuz enerji kullanmasını veya ucuz enerji ticareti olanaklarını sağlıyor. Enerji borsası, yeşil enerji üreticileri ile akıllı tüketicileri bir araya getirerek, aracıları devreden çıkarıyor. Bu sayede enerji sistemine şeffaflık ve sürdürülebilirlik getirmeyi hedefliyor. Bu teknolojide üreticiler yüzde 30 daha yüksek gelir elde edebilecek. Tüketiciler de yüzde 20 daha düşük fiyatlar ödeyecek.

LIT, geçtiğimiz haftalarda ICOBox ile güçlerini birleştirmişti. Borsa, ICOBox’un ICO uzmanlarından oluşan bir ekiple ortaklık inşa etti. ICOBox ile ICO’larının her aşamasında çalışacak olan platform, iş birliği çerçevesinde bu yaz sonunda ICO’larını başlatmaya hazırlanıyor.

LIT’ın blok zinciri teknolojisi, tüketicilerin enerji sektöründe kontrolü ele almasını sağlıyor. Ayrıca, üreticileri için tercih seçenekleri sunuluyor. Tüketicilerin en düşük maliyetlerden yararlanmalarını sağlayan borsa, Alman enerji sektörünün önde gelen isimlerini bünyesine kattı. LIT, SAP İnovasyon Yetkilisi Dr. Jurgen Muller, enerji yöneticilerinde Dr. Richard Lohwasser ve Güney Koreli enerji uzmanı Dr. Kyung-Hun Ha gibi isimler tarafından yönetiliyor.

Alman yeşil enerji sektörüne blockchain yeteneği ile katılan Lition’un enerji alışverişi gayet başarılı bir şekilde devam ediyor. Ürünlerini dünyaya tanıtmaya hazır bir ekibi var. Şirket, ICO’sunu piyasaya sürmek için de çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin çevre politikalarının yeşil enerjinin teşvik edilmesinde rol oynaması öngörülüyor.

Lition’un Avantajları

  • Her şeyden önce Lition, aracı kurumları aradan çıkararak, maliyetleri düşürüyor.
  • Kullanıcılar yıllık yüzde 20 üreticiler de yüzde 30 oranında tasarruf sağlayabiliyor.
  • Yeşil enerji alanında kullanıcılara seçenekler sunuyor. Rüzgar, elektrik veya bioyakıt enerji türlerinden biri seçilebiliyor.
  • Blok zinciri teknolojisi ile yeşil enerji üreticilerden direkt elektrik almayı kolaylaştırıyor.

Şimdilik sadece Almanya’da işletme lisansı bulunan LIT, yayın zamanında 0,181846 dolardan işlem görüyor. Piyasa değeri 4,5 milyon dolar olan Lition’un 24 saatlik işlem hacmi 2,64 milyon dolar civarında seyrediyor. Lition’un dolaşımdaki arzı 24 milyon 880 bin 377; toplam arzı ise 145 milyon 74 bin 742.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.